Kort nieuws voorpagina

Marcouch met voorkeurstemmen in raad Amsterdam

Amsterdam, 5 maart. PvdA-politicus Ahmed Marcouch, scheidend voorzitter van stadsdeel Slotervaart, is met voorkeurstemmen gekozen in de gemeenteraad van Amsterdam. Marcouch was lijstduwer voor de PvdA. Pagina 3

Machtsstrijd binnen AbvaKabo

Rotterdam, 5 maart. Het bestuur van AbvaKabo FNV, de op een na grootste FNV-bond, ligt onder vuur. Een deel van de achterban is het niet eens is met de koers en doet een greep naar de macht. Twee groepen leden stellen zich kandidaat voor het bondsbestuur. Pagina 13

Terreurdreiging Straat van Malakka

SINGAPORE, 5 maart. Maleisië en Indonesië hebben de veiligheidsmaatregelen opgevoerd in de Straat van Malakka na een waarschuwing van de marine van Singapore voor een terreuraanval op olietankers. De Straat van Malakka is een van de drukste scheepvaartroutes. Pagina 4

AFM blijft bij mening over Zalm

Amsterdam, 5 maart. De toezichthouders Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank blijven van mening verschillen over ABN Amro-topman Zalm. Een gesprek tussen minister De Jager (Financiën, CDA) en AFM en DNB bracht daarin geen verandering. Pagina 13

Carli Biessels krijgt ‘Woutertje Pieterse’

Rotterdam, 5 maart. Schrijfster Carli Biessels (1936) heeft gisteren in Amsterdam de Woutertje Pieterse Prijs gekregen voor Juwelen van stras. Pagina 9

Referendum over Icesave gaat door

Rotterdam, 5 maart. Het IJslandse referendum over de terugbetaling van de Icesave-leningen gaat morgen door. IJsland is er niet in geslaagd een nieuw akkoord te bereiken met Nederland en Groot-Brittannië over terugbetaling. Pagina 13

Maersk lijdt voor het eerst verlies

Rotterdam, 5 maart. Maersk, de grootste containervervoerder ter wereld, heeft vorig jaar voor het eerst verlies: 941 miljoen euro. Pagina 13

Stasi: Günter Grass

Berlijn, 5 maart. De Duitse schrijver Günter Grass is jarenlang bespioneerd door de Stasi, de geheime dienst van de DDR. Pagina 9