Film van de dag

Nicole Kidman als Isabel Archer in Jane Campions The Portrait of a Lady. The Portrait Of A Lady Year: 1996 Director: Jane Campion Nicole Kidman Based upon Henry James' book Photo12

The Portrait of a Lady. Nicole Kidman heeft de hoofdrol in deze Henry James-verfilming. Ze speelt de jonge Amerikaanse Isabel Archer die in Engeland woont. De thematiek van James – onschuldige vrouw uit de Nieuwe Wereld delft het onderspit in het decadente Europa – krijgt vorm als de vrijgevochten Isabel naar Florence trekt en terechtkomt in het web van een parvenu (John Malkovich) en zijn ex-minnares (Barbara Hershey). Tegen het advies in van een goede vriendin stort ze zich in een amoureus avontuur met de ondoorgrondelijke en vileine estheet. (Jane Campion, 1996, GB/VS), Ned. 2, 23.55-2.10u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg