Electro draaien is beter dan wegkwijnen

I’d rather sign up a contract with a record company than to sign up for the nursing home”, is het motto van een van de oudste dj’s ter wereld.

De 69-jarige Ruth Flowers heeft een hele andere muzieksmaak dan haar grijze haar doet vermoeden. De Britse draait een mix van ‘old-schoolhits’, electrobeats en ‘blingbling style’. Wie wil weten wat dit in de praktijk inhoudt, kan naar een live set van de dj gaan kijken. Flowers draait regelmatig in grote Parijse clubs.

Ze ontdekte haar passie voor het nachtleven en het draaien toen ze op de verjaardag van haar kleinzoon voor het eerst in een discotheek kwam, laat ze weten op haar website. Eerst wilden de uitsmijters haar niet binnenlaten, omdat ze te oud zou zijn. Toen ze de beveiliging uiteindelijk had overtuigd, wist ze niet wat ze meemaakte. Ze genoot zo van de sfeer en de combinatie tussen licht en geluid dat ze besloot om zelf te gaan draaien. Op de foto is ze bezig met haar single, die deze lente uitkomt.

Beluister muziek van Ruth Flowers op www.mamyrock.com.