Electro draaien is beter dan wegkwijnen

Electro draaien is beter dan wegkwijnen parijs. „ I’d rather sign up a contract with a record company than to sign up for the nursing home”, is het motto van een van de oudste dj’s ter wereld. De 69-jarige Ruth Flowers heeft een hele andere muzieksmaak dan haar grijze haar doet vermoeden. De Britse draait een mix van ‘old-schoolhits’, electrobeats en ‘blingbling style’. Wie wil weten wat dit in de praktijk inhoudt, kan naar een live set van de dj gaan kijken. Flowers draait regelmatig in grote Parijse clubs. Ze ontdekte haar passie voor het nachtleven en het draaien toen ze op de verjaardag van haar kleinzoon voor het eerst in een discotheek kwam, laat ze weten op haar website. Eerst wilden de uitsmijters haar niet binnenlaten, omdat ze te oud zou zijn. Toen ze de beveiliging uiteindelijk had overtuigd, wist ze niet wat ze meemaakte. Ze genoot zo van de sfeer en de combinatie tussen licht en geluid dat ze besloot om zelf te gaan draaien. Op de foto is ze bezig met haar single, die deze lente uitkomt. Beluister muziek van Ruth Flowers op www.mamyrock.com. Foto Philippe Wojazer / Reuters British DJ Ruth Flowers, 69 year-old, mixes music at a recording studio in Paris March 3, 2010. Flowers, a British grandmother turned disc jockey, is conquering French night clubs and festivals with her mix of old-school hits, electro beats and bling-bling style, and she is working on a single, due to be released this spring. Picture taken March 3, 2010. REUTERS/Philippe Wojazer (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY) REUTERS

I’d rather sign up a contract with a record company than to sign up for the nursing home”, is het motto van een van de oudste dj’s ter wereld.

De 69-jarige Ruth Flowers heeft een hele andere muzieksmaak dan haar grijze haar doet vermoeden. De Britse draait een mix van ‘old-schoolhits’, electrobeats en ‘blingbling style’. Wie wil weten wat dit in de praktijk inhoudt, kan naar een live set van de dj gaan kijken. Flowers draait regelmatig in grote Parijse clubs.

Ze ontdekte haar passie voor het nachtleven en het draaien toen ze op de verjaardag van haar kleinzoon voor het eerst in een discotheek kwam, laat ze weten op haar website. Eerst wilden de uitsmijters haar niet binnenlaten, omdat ze te oud zou zijn. Toen ze de beveiliging uiteindelijk had overtuigd, wist ze niet wat ze meemaakte. Ze genoot zo van de sfeer en de combinatie tussen licht en geluid dat ze besloot om zelf te gaan draaien. Op de foto is ze bezig met haar single, die deze lente uitkomt.

Beluister muziek van Ruth Flowers op www.mamyrock.com.