Alle coureurs komend F1-seizoen bekend

De Indiase autocoureur Karun Chandhok heeft zich gisteren verzekerd van het laatste stoeltje in de Formule 1 voor komend seizoen. Hij wordt de tweede rijder van Hispania Racing, het Spaanse raceteam dat tot voor kort nog Campos Meta heette. Chandhok wordt teamgenoot van de Braziliaan Bruno Senna, een neef van de racelegende Ayrton Senna. Die kwam in het voorjaar van 1994 om het leven bij een eenzijdig ongeluk op het circuit van Imola, in Italië.

De internationale automobielfederatie FIA presenteerde woensdag voor de koningsklasse een lijst met twaalf teams in het WK-seizoen 2010. Van de vier nieuwe teams is US F1 afgevallen. De Amerikaanse renstal kreeg niet het benodigde geld bijeen om een volwaardig raceteam op te zetten. Het Formule 1-seizoen begint op 14 maart met de Grote Prijs van Bahrein.

De 26-jarige Chandhok maakt zijn debuut in de Formule 1. Hij is afkomstig uit de talentklasse GP2. „We zijn onder de indruk van Karuns prestaties in de GP2. Het is mooi voor de sport dat er een Indiase coureur zal racen in de eerste Grote Prijs van India”, zei teambaas Colin Kolles.

Hij verwees daarmee al naar het seizoen 2011, wanneer India inderdaad prijkt op de Formule 1-kalender. In New Delhi wordt hard gewerkt aan een circuit. Chandhok is niet de eerste Indiër in de Formule 1. Narain Karthikeyan ging hem voor bij Jordan in 2005.

Hispania Racing onthulde gisteren in het Spaanse Murcia de bolide waarin Senna en Chandhok in 2010 de strijd aangaan. De wagen, voorzien van een Cosworth-motor, heeft nog geen testronde afgelegd.

De twaalf teams die dit jaar op de startgrid komen zijn: McLaren, Mercedes GP, Ferrari, Renault, Williams, Sauber, Red Bull Racing, Toro Rosso, Force India, Hispania Racing, Lotus, Virgin Racing. Lotus maakt een comeback in de Formule 1, Hispania Racing en Virgin Racing, eigenaar van de Britse miljardair Richard Branson, beleven op het circuit in de woestijn hun debuut in de hoogste klasse van de autosport. (ANP)