5 redenen om tv te kijken

1 soap

Goede tijden, slechte tijden

RTL4, 20.00-21.00u.

Vierduizendste aflevering van GTST, en daarom een vol uur. De jubileumuitzending is een soort thriller, waarin gemoord en verraden wordt. Radio-dj’s Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte spelen een gastrol.

2 reality

Danny en Jenny gaan verhuizen

Ned.1, 21.30-22.00u.

Nieuwe realitysoap draait om de verhuizing van Danny de Munk, zijn vrouw Jenny en hun twee kinderen. Ze gaan twaalf huizen verderop wonen in Purmerend. Spannend!

3 docu

Het uur van de wolf: 010-Foto Rotterdam

Ned.2, 22.50-23.55u.

Fotografen Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek, Gerco de Ruijter, Hans Wilschut, Janine Schrijver en Rince de Jong zoeken in hun stad Rotterdam naar dat ene beeld dat hun unieke visie weergeeft. Ze kijken, kiezen, bewerken en overwinnen onderweg allerlei praktische en inhoudelijke obstakels. Een documentaire van Marc Schmidt over kijken, verbeelding en de stad als biotoop.

4 westernserie

Deadwood

Canvas, 23.25-00.15u.

Start van het derde seizoen. Mijnwerkers die een vakbond willen oprichten worden één voor één vermoord.

5 actieklassieker

Dirty Harry

SBS6, 00.10-02.15u.

Even harde als reactionaire en succesvolle politiethriller, waarin Clint Eastwood voor het eerst gestalte gaf aan inspecteur Callahan. Hij maakt op geheel eigen wijze korte metten met de misdaad in San Francisco.