Zuma op officieel bezoek in Londen

De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma en de Britse prins Philip inspecteren de erewacht tijdens een welkomstceremonie in Londen. Zuma begon gisteren een driedaags staatsbezoek aan Groot-Brittannië. Hij werd in Buckingham Palace ontvangen door koningin Elizabeth. Zuma pleitte vandaag in een ontmoeting met premier Gordon Brown voor verzachting van de sancties tegen het Zuid-Afrikaanse buurland Zimbabwe. Brown liet weten dat Zimbabwe meer werk moet maken van democratie en mensenrechten. Zuma, die wordt vergezeld door zijn derde echtgenote, reageerde in Londen boos op Brits media die zijn polygame levensstijl bekritiseren. Foto AFP South African President Jacob Zuma (C) and Prince Philip, The Duke of Edinburgh (R) inspect the Honour Guard during a ceremonial welcome on Horseguards Parade, in London, on March 3, 2010. South African President Jacob Zuma was given a British royal welcome Wednesday as he began a state visit with colour and pomp, although a row over his polygamy risked clouding the trip from the start. Queen Elizabeth II greeted Zuma on Horse Guards Parade before accompanying the controversial leader in a black-and-gold horse-drawn carriage to Buckingham Palace, where he is staying for the three-day trip. AFP PHOTO/Dominic Lipinski/WPA POOL AFP