Winterachtig

Het weer heeft de komende dagen winterse trekken. ’s Nachts lichte vorst, zaterdagavond gaat het op diverse plekken matig vriezen. Ook valt er in de komende 36 tot 48 uur op diverse plaatsen sneeuw.

De neerslag heeft te maken met een depressie die vanaf de Noordzee morgenavond langs Groningen het noordwesten van Duitsland binnentrekt. Daardoor valt in de streken Harz en het Sauerland een pak sneeuw, waarbij in het weekend de zon af en toe doorbreekt.

Ook in Nederland drijven vanaf de Noordzee vanavond en vannacht enkele lichte sneeuwbuitjes het land op. Verder zijn er opklaringen waardoor het landinwaarts licht vriest.

Morgen is er veel bewolking en valt er uiteindelijk overal neerslag, landinwaarts is dat eerst regen en natte sneeuw. In de namiddag en de avond kan de sneeuw plaatselijk een papperig laagje vormen. De wind trekt aan naar 4 tot 7 Bft uit west tot noordwest.

Zaterdagochtend trekken de laatste sneeuwvlokken via Limburg weg. Verder breekt op steeds meer plaatsen de zon flink door. In koude lucht wordt het niet warmer dan 2 tot 4 graden.

Ook zondag biedt veel zon en lage temperaturen met in de nacht en vroege ochtend op de meeste plaatsen 4 tot 7 graden vorst. De wind is dan gaan liggen.