Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. In de duizendste uitzending een analyse van de verkiezingsuitslagen waarbij wordt onderzocht wat die betekenen voor de Kamerverkiezingen op 9 juni. Ned.1, 18.15-18.40u.

Nova/Den Haag vandaag. Speciale aandacht voor de verkiezingsuitslagen in Almere en Rotterdam, en voor de resultaten van PvdA en CDA, met commentaar van politicoloog André Krouwel. Ned.2, 22.15-23.00u.

praatprogramma

De wereld draait door. Mediaondernemer John de Mol en politiek duider Felix Rottenberg zijn gasten, evenals The Opposites, die muziek maken met Candy Dulfer. Tafelheer is Beau van Erven Dorens. Ned.3, 19.30-20.19u.

Pauw & Witteman. Oud-minister van Financiën Gerrit Zalm, tegenwoordig ABN Amro-bestuurder, over zijn rol bij de DSB Bank. Cabaretier Mike Boddé over zijn boek Pil, waarin hij zijn strijd tegen depressie beschrijft. Ned.2, 23.00-23.55u.

Question time. Politiek discussieprogramma waarin het publiek onder leiding van David Dimbleby vragen stelt aan een panel met onder meer meer de burgemeester van Londen Boris Johnson en de Britse televisiepresentatrice Carol Vorderman. BBC 1, 23.35-0.35u.

informatief

Keuringsdienst van Waarde: Kaas (2). Anderhalf jaar geleden stelde het programma vast dat dat kaas op pizza’s en lasagnes niet van de koe kwam, maar van de palmolieplantage. Nepkaas dus. Beloftes werden gedaan. De consument zou niet meer worden bedrogen. Maar op de verpakking in de supermarkt staat nog steeds niet vermeld of het om kaas gaat, of om een korst plantaardige nep. Ned.2, 20.25-21.00u.

Andere tijden. Geschiedenismagazine. Aflevering Terug naar Oegstgeest . De resultaten van lokale partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn al jaren hoog. De doorbraak voor die partijen kwam met de opkomst van de Leefbaren, in 1994 en in 1998 met o.a. Leefbaar Utrecht en Leefbaar Hilversum. Maar de lokale partij die de grootste klapper maakte was Leefbaar Oegstgeest in 1994. De partij haalde toen vanuit het niets 42 procent van de stemmen. Een terugblik op de snelle opkomst en hoe de partij binnen korte tijd zijn twee wethouderszetels verloor. Ned.2, 21.35-22.00u.

amusement

Dames voor na vieren – Hijgende hakken. Registratie van cabaretvoorstelling waarin de eigenzinnige Dames voor na vieren, Hanneke Drenth en Anne van Rijn, door het moderne leven racen: hilarisch, wreed, ontroerend en muzikaal. Ned.3, 21.30-22.30u.

drama

Bloedverwanten. Eerste aflevering van een 12-delige Nederlandse dramaserie. Als grootaandeelhouder Bennie de Winter van De Winter Flowers sterft, vervalt zijn niet onaanzienlijke vermogen aan zijn dochter Esther. Mocht haar iets overkomen, dan krijgen haar kinderen alles in handen. Nu voelt hij zijn einde naderen en hij wil een duister geheim aan de familie onthullen. Ned.1, 21.30-22.25u.

muziek

Echo 2010. Galaprogramma rond de muziekprijs Echo van de Deutsche Phono-Akademie met optredens van onder meer Rihanna, Robbie Williams, Jan Delay, Xavier Naidoo en Sade. Ook de Amerikaanse band Gossip, die met zangeres Beth Ditto voor twee Echo’s is genomineerd, treedt op. Zanger Peter Maffay (bekend van Du) krijgt een oeuvreprijs uitgereikt. De prijzen worden uitgereikt door onder anderen zangeres Nena en acteur/muzikant Marius Müller-Westernhagen. Presentatie: Sabine Heinrich en Matthias Opdenhövel. ARD, 20.15-22.45u.