Sport kort

Randstad wacht met uitkeren van bonus

Door een onzer redacteuren

Amsterdam. Uitzendconcern Randstad schort de betaling van de prestatiebonussen aan de raad van bestuur op, omdat de aandeelhouders over 2009 geen dividend krijgen. Dat blijkt uit het jaarverslag dat Randstad op zijn website heeft gezet. De bestuurders hebben over 2009 recht op een bonus van 10 tot 20 procent van hun basissalaris, aldus het verslag. Dat komt neer op een bedrag tussen 80.000 en 160.000 euro voor bestuursvoorzitter Ben Noteboom. Voor de andere bestuurders ligt het op gemiddeld 60.000 tot 85.000 euro. Randstad is het tweede grote bedrijf dat prestatiebonussen aan de top voorlopig niet uitkeert. Chipmachinefabrikant ASML in Veldhoven haalde zich de woede van de vakbonden op de hals toen de bonussen werden verhoogd, maar nog niet uitbetaald. ASML wacht daarmee tot er sprake is van twee kwartalen winst van samen 100 miljoen euro.

Omzet uitzender USG 22 procent gedaald

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. Uitzendorganisatie USG People heeft de omzet in het vierde kwartaal van 2009 met 22 procent zien dalen tot 746 miljoen euro. Over heel 2009 nam de omzet met 25 procent af tot 3 miljard. Het bedrijf leed daarbij een nettoverlies van 31 miljoen. Een jaar eerder werd nog een winst van 17 miljoen gehaald. Bestuursvoorzitter Herman van Campenhout noemde 2009 „een uitdagend jaar”, maar wees, ondanks het geleden verlies, op pril herstel van de markt.