Sport kort

Hockeyers verslaan in tweede groepsduel bij WK Nieuw-Zeeland

NEW DELHI. De Nederlandse hockeyers hebben gisteren in New Delhi ook de tweede groepswedstrijd bij het WK gewonnen. Nederland was met 3-1 te sterk voor Nieuw-Zeeland, de nummer acht van de wereldranglijst. Voor Nederland scoorden Taeke Taekema, Ronald Brouwer en Jeroen Hertzberger. Taekema bracht zijn WK-totaal in India op vier treffers. Maandag scoorde hij drie keer in het openingsduel tegen Argentinië (3-0). Nederland, in poule A de enige ploeg zonder puntverlies, speelt vrijdag in de derde groepswedstrijd tegen het nog puntloze Canada. (ANP)

Lazovic weg bij PSV, Van der Meyde komt

EINDHOVEN. PSV heeft Danko Lazovic verkocht aan Zenit Sint-Petersburg. De aanvaller uit Servië was bezig aan zijn derde seizoen in Eindhoven. PSV heeft het vertrek van Lazovic opgevangen door de transfervrije Andy van der Meyde (30) vast te leggen. Dat maakte de koploper van de eredivisie gisteren bekend. Oud-international Van der Meyde tekende een contract tot het einde van het seizoen. PSV heeft een eenzijdige optie in de verbintenis laten opnemen op verlenging van het contract met twee jaar. De vleugelspits speelde in Nederland eerder voor Ajax en FC Twente. Van der Meyde zat zonder club sinds zijn dienstverband bij Everton was beëindigd. (ANP)

Wielrenner Dekker twee jaar geschorst

AIGLE. Wielrenner Thomas Dekker is voor twee jaar geschorst. Dat heeft een woordvoerder van de internationale wielerbond UCI gisteren bevestigd. De UCI en Dekker kunnen nog in beroep gaan tegen het voorstel van de wielerfederatie van Monaco, dat is niet waarschijnlijk. Dekker, die in juni 2009 hoorde dat bij een hertest van een urinestaal uit 2007 verboden producten waren aangetroffen, fietste destijds op een Monegaskische licentie. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 1 juli 2009. (ANP)

IJshockeyer Crosby is ‘gouden’ stick kwijt

VANCOUVER. De stick waarmee de Canadese ijshockeyer Sidney Crosby zondag in Vancouver de olympische finale besliste, is verdwenen. In de Hall of Fame was al een plek gereserveerd voor het ‘gouden gereedschap’ van de 22-jarige ster, maar de Canadese ijshockeybond heeft de stick na het doelpunt van Crosby niet meer kunnen vinden. Crosby maakte in de achtste minuut van de verlenging een ‘golden goal’ (3-2) tegen de Verenigde Staten. Uit vreugde gooide hij zijn helm, handschoenen en stick de lucht in. Crosby werd daarop bedolven onder zijn ploeggenoten, die hun materiaal ook achterlieten op het ijs van Canada Hockey Place. (ANP)

Jac Orie is beste Nederlandse coach

DEN HAAG. Jac Orie is gisteren uitgeroepen tot de beste Nederlandse coach bij de voorbije Winterspelen. Hij leidde Mark Tuitert naar goud, Annette Gerritsen naar zilver en Laurine van Riessen naar brons. (ANP)