Overige films

American Gangster (Ridley Scott, 2007, VS). Dankzij Scotts soepele regie blijf je toch kijken naar het wat brave verhaal rond de seventies-gangster die als drugsbaron in Harlem volgens de erecode werkt en de corrupte agenten die alle regels overtreden. Het hoogtepunt vormt de kleding: de gympies en het leren jackie van agent Russell Crowe doen het goed bij de megalomane bontjas van gangster Denzel Washington. RTL5, 20.30-23.40u.

Georgia Rule (Garry Marshall, 2007, VS). Ontroerend, grappig, ook voorspelbaar in z’n emoties, maar dat doet er niet toe, want die afgekloven emoties zijn wel echt. Het scenario speelt een ingewikkeld spel met een drastisch en overbodig ploteffect om de personages, drie generaties vrouwen van Lindsay Lohan tot Jane Fonda, tot elkaar te laten komen. Ook met Felicity Huffman, Dermot Mulroney. RTL8, 20.30-22.40u.

Ghost Dog: The Way of the Samurai (Jim Jarmusch, 1999, VS/Frankrijk/Duitsland/Japan). Forest Whitaker speelt formidabel robuust de titelrol van solitaire huurmoordenaar, een strikte aanhanger van een 18de-eeuws handboek voor samoerai, in wat Jarmusch omschreef als een ‘gangster hiphop samoerai eastern western’. In elk geval een film vol multiculturele miscommunicatie. RTL7, 23.00-1.10u.