Kort nieuws Economie

Bedrijfsresultaat Delta Lloyd hoger

Amsterdam, 4 maart. Verzekeraar Delta Lloyd Groep heeft in 2009 een hoger bedrijfsresultaat geboekt dan in 2008. Het resultaat nam, onder meer door kostenverlagingen, toe met 19 procent tot 366 miljoen euro. Dat maakte de verzekeraar vanochtend bekend. Delta Lloyd boekte een nettoverlies van 124 miljoen euro. Delta Lloyd liet tevens weten te willen stoppen met de verkoop van verzekeringspolissen in Duitsland. De verkoop in Duitsland wordt gestaakt omdat het land niet langer als kernmarkt wordt beschouwd. Delta Lloyd Duitsland blijft wel bestaan, met eenderde van het huidige aantal medewerkers, om verplichtingen aan polishouders na te komen. (ANP)

Winst voor Fortis Bank Nederland

Utrecht, 4 maart. Fortis Bank Nederland heeft vorig jaar een nettowinst van 406 miljoen euro behaald. De winst is vooral te danken aan bijzondere baten. Dat maakte de bank, die wordt samengevoegd met ABN Amro, vanochtend bekend. Fortis ontving 362,5 miljoen euro uit de afwikkeling van een dochterbedrijf. Ook kreeg Fortis nog 16 miljoen terug uit beleggingen bij de Amerikaanse fraudeur Bernard Madoff. Het bedrijfsresultaat kwam lager uit, op 27 miljoen euro. (ANP)

Resultaat TenCate loopt fors terug

Almelo, 4 maart. Producent van technisch textiel TenCate heeft een moeilijk jaar achter de rug. Met name het vierde kwartaal viel zwak uit. Het bedrijf kwam uit op een verlies van 1,4 miljoen euro. Eenmalige kosten, onder meer voor een reorganisatie (6 miljoen euro), hadden een negatief effect. TenCate schrapte in 2009 15 procent van het personeelsbestand en verlaagde de personeelskosten over het afgelopen jaar met 17 miljoen. De omzet over het vierde kwartaal kwam uit op 186 miljoen euro. (ANP)