Bij de koningin

Bij de koningin Door Daan Heijink Den Haag. „We hebben echt een leuke koningin hoor!”, zei schaatser Mark Tuitert gistermiddag. Even daarvoor waren hij en de andere medaillewinnaars uit de olympische ploeg ontvangen door koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander op paleis Huis den Bosch. Het bezoek was onderdeel van een dag met officiële huldigingen in Den Haag. Dinsdag werd de olympische ploeg al in Haarlem welkom geheten door duizenden supporters. De activiteiten gisteren begonnen ’s ochtends om half elf in het Torentje, waar demissionair premier Balkenende de sporters feliciteerde. Gouden medaillewinnaars Sven Kramer, Mark Tuitert en Nicolien Sauerbreij kregen de Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ireen Wüst had na het behalen van een gouden medaille in Turijn vier jaar geleden al een lintje ontvangen. Zij kreeg nu een vliegles cadeau. Snowboardster Nicolien Sauerbreij voelde zich vereerd: „Ik wist niet dat dit er allemaal bij hoorde. Die warmte en mooie woorden; de waardering van iedereen is heel mooi”. Ook Ireen Wüst was enthousiast: „Een unieke, bijzondere dag om nooit te vergeten”. Veel tijd om te genieten hebben de meeste medaillewinnaars niet. „Morgen gaat om half acht de wekker, dan pak ik m’n schaatsen en ga ik naar Heerenveen”, zei Bob de Jong. En ook Wüst bindt de schaatsen al weer onder: „Dit is geweldig om mee te maken, maar morgen gaan we terug naar de orde van de dag”. Foto Pierre Crom/WFA WFA45T:KONINGIN MEDAILLEWINNAARS:DEN HAAG;03MAR2010-De Koningin en de Prins van Oranje ontvangen de medaillewinnaars van de Olympische Winterspelen in Vancouver op Paleis Huis ten Bosch.WFA/pc/str.Pierre Crom WFA

„We hebben echt een leuke koningin hoor!”, zei schaatser Mark Tuitert gistermiddag. Even daarvoor waren hij en de andere medaillewinnaars uit de olympische ploeg ontvangen door koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander op paleis Huis den Bosch.

Het bezoek was onderdeel van een dag met officiële huldigingen in Den Haag. Dinsdag werd de olympische ploeg al in Haarlem welkom geheten door duizenden supporters.

De activiteiten gisteren begonnen ’s ochtends om half elf in het Torentje, waar demissionair premier Balkenende de sporters feliciteerde. Gouden medaillewinnaars Sven Kramer, Mark Tuitert en Nicolien Sauerbreij kregen de Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ireen Wüst had na het behalen van een gouden medaille in Turijn vier jaar geleden al een lintje ontvangen. Zij kreeg nu een vliegles cadeau.

Snowboardster Nicolien Sauerbreij voelde zich vereerd: „Ik wist niet dat dit er allemaal bij hoorde. Die warmte en mooie woorden; de waardering van iedereen is heel mooi”. Ook Ireen Wüst was enthousiast: „Een unieke, bijzondere dag om nooit te vergeten”.

Veel tijd om te genieten hebben de meeste medaillewinnaars niet. „Morgen gaat om half acht de wekker, dan pak ik m’n schaatsen en ga ik naar Heerenveen”, zei Bob de Jong. En ook Wüst bindt de schaatsen al weer onder: „Dit is geweldig om mee te maken, maar morgen gaan we terug naar de orde van de dag”.

    • Daan Heijink