Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Verslag van de gemeenteraadsverkiezingen vanuit de Haagse volksbuurten Transvaal en Loosduinen, een multicultureel PvdA-bolwerk en een Haagse ‘witte’ wijk waar de PVV favoriet is. Ned.1, 18.15-18.40u.

Gemeenteraadsverkiezingen. Verslag van de verkiezingen met rond 21.30u. een eigen peiling, gebaseerd op een onderzoek naar landelijke voorkeur. Verder de laatste ontwikkelingen, uitslagen, interviews en live schakelingen naar diverse partijbijeenkomsten en naar de gemeentehuizen in Almere, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Presentatie vanuit Hilversum door Rob Trip, analyses en duidingen van Ferry Mingelen, Herman van der Zandt verzorgt de uitslagen. Paul Witteman is gespreksleider bij een slotgesprek na middernacht vanuit het gemeentehuis in Den Haag. De uitslagen zijn ook te volgen op www.nos.nl en NOS Teletekst. Ned.1, 21.00-01.25u.

Nova/Den Haag vandaag. Reportage over een project van Amsterdamse taxichauffeurs in Rio de Janeiro onder meer gericht op onderwijs voor jonge vrouwen, van wie de eersten nu naar de universiteit gaan. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Politieke praatjes van Jan Marijnissen en Felix Rottenberg, muziek van de Belgische rockband Arid, dichter Jules Deelder bespreekt de ‘nieuwe’ Jimi Hendrix-cd, plus huisdichter Nico Dijkshoorn. Ned.3, 19.30-20.18u.

cultuur

Opium. Presentator Cornald Maas praat met schrijfster Nelleke Noordervliet, acteur Jeroen Willems en filmregisseur Jean van de Velde over het Nederlandse televisiedrama. Over de kwaliteit van de Nederlandse scenarioschrijvers, over het opmerkelijke aantal kwalitatief goede tv-dramaseries en over de verwachtingen op dat gebied de komende tijd. Ned.2, 21.30-22.00u.

informatief

Die Brandkatastrophe von Ludwigshafen: Das Leben danach. Portret van de Turkse Duitser Kamil Kaplan, die bij een brand in Ludwigshafen zijn neefje redde door hem uit het raam van de derde etage te gooien, waarna hij door een politieagent kon worden opgevangen. Kaplan, die verder bijna zijn hele familie verloor, vertelt over de zware tijd daarna. ZDF, 0.45-1.30u.

documentaire

The Swindler. Documentaire over de Hongaarse oplichter György Zemplenyi die al jaren bovenaan de opsporingslijsten van Interpol staat. Hij kocht als bisschop schilderijen op ‘voor het Vaticaan’ zonder te betalen. Eerder lichtte hij het Hongaarse olympische zwemteam op voor miljoenen en als chassidische jood verkocht hij valse diamanten. Canvas, 22.50-23.50u.

sport

Voetbal: Oefeninterland Nederland-Verenigde Staten. Rechtstreeks verslag van de oefenwedstrijd, om 23.25u. gevolgd door een nabeschouwing met de ex-internationals Ruud Gullit en Jaap Stam. SBS 6, 20.00-22.40u.

SPORTextra: Fussball. Verslag van de wedstrijd Duitsland-Argentinië, gevolgd door samenvattingen van de andere wedstrijden. ZDF, 20.15-0.00u.

Sporza: voetbal, oefeninterland België-Kroatië. Rechtstreeks. Canvas, 20.35-22.50u.

Radio

Radio 1: Verkiezingskaravaan: Uitslagenavond. Verslag met ieder half uur een update van de uitslagen. Ook debatten, reacties, duidingen, analyses en sportflitsen. Radio 1, 21.02-23.05u.