Overige films

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Alfonso Cuarón, 2004, Eng). Derde film over tovenaarsleerling Harry Potter is wel degelijk anders van toon dan de twee eerdere Potterfilms, die werden geregisseerd door de Amerikaanse kinderfilmspecialist Chris Columbus. Cuaróns Harry Potter is iets donkerder, iets vreemder én iets menselijker, al is het natuurlijk maar iets; ook deze regisseur moest zich houden aan de voorschriften van de Potter-industrie. Net5, 20.30-23.15u.

Becoming Jane (Julian Jarrold, 2007, Engeland). De drama’s uit Jane Austens boeken zijn geprojecteerd op haar eigen leven in deze matige biopic. Een onbereikbare liefde (gespeeld door James McAvoy) en sociale verplichtingen aan de andere kant. Twijfels, verscheurdheid en intussen de hartenwens om een groot schrijver te worden. Hoofdrol van Anne Hathaway. BBC2, 21.00-22.55u.

Cabaret (Bob Fosse, 1972, VS). Fameuze, met Oscar bekroonde musical met Liza Minnelli als de zorgeloos ambitieuze Amerikaanse nachtclubzangeres Sally Bowles, die in het vooroorlogse Berlijn Engelsman Michael York moet delen met de perverse Duitse baron Helmut Griem. Onvergetelijke liedjes weerspiegelen het politieke en private leven dat buiten de nachtclub bestaat. BBC1, 0.55-2.55u.