Omzet uitzender USG 22 pct gedaald

Uitzendorganisatie USG People heeft de omzet in het vierde kwartaal van 2009 met 22 procent zien dalen tot 746 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf vanochtend bekend.

Over heel 2009 nam de omzet met 25 procent af tot 3 miljard euro. Het bedrijf leed daarbij een nettoverlies van 31 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een winst van 17 miljoen euro gehaald.

De nieuwe bestuursvoorzitter van het concern, Herman van Campenhout, noemde 2009 vanochtend „een uitdagend jaar voor de uitzendbranche”, maar wees, ondanks het geleden verlies, op pril herstel van de markt. „Het lijkt erop dat het dieptepunt achter ons ligt. In de eerste weken van het jaar nam de omzetdaling verder af”, zei hij.

USG People Nederland, dat goed is voor ongeveer de helft van de totale omzet van het concern, haalde vorig kwartaal 27 procent minder omzet dan een jaar eerder. Door het relatief grote aandeel van de dienstensector in de Nederlandse uitzendmarkt loopt het herstel hier achter op landen als Frankrijk en België, waar de industrie een grotere rol speelt.

Ook uitzendorganisatie Adecco kwam vanochtend met nieuwe cijfers.

In het vierde kwartaal van vorig jaar werd een nettowinst geboekt van 42 miljoen euro. Over heel 2009 hield het Zwitserse uitzendconcern een winst van 8 miljoen euro over.

Vorige maand lieten de twee andere grote uitzendorganisaties, Randstad en Manpower, een voorzichtig herstel zien. Beide bedrijven zagen de omzet dalen in het vierde kwartaal, maar die daling was een stuk lager dan een jaar eerder.