Lente ver weg

De wintermaanden verliepen kouder dan gemiddeld en voorlopig lijkt maart dezelfde weg te gaan. Naast een komende reeks nachten en ochtenden met vorst blijft ook overdag de temperatuur beneden de norm van 6 tot 9 graden.

Vanochtend vroor het flink, op een enkele plek werd het min 5. Ook komende nacht daalt de temperatuur tot iets onder nul, maar door de bewolking wordt het wat minder koud. Later klaart het op.

Morgen overdag biedt zonneschijn, al zullen er later wel een paar stapelwolken ontstaan. Bij een matige noordelijke wind wordt het niet warmer dan 4 tot 6 graden. Opnieuw volgt er een koude avond en nacht, met 0 tot min 4 graden.

Vrijdag veroorzaakt een storing, afkomstig van de Noordzee, regen en natte sneeuw. Wellicht gaat de neerslag vrijdagavond geheel over in sneeuw, alvorens deze zaterdagnacht naar het zuiden wegtrekt. Op verschillende plekken kan de sneeuw dan blijven liggen.

Het weekend verloopt verder behoorlijk koud. Er steekt een matige tot vrij krachtige noordoostenwind op en ondanks een doorbrekende zon wordt het overdag niet warmer dan 2 tot 5 graden. De nachten leveren lichte vorst op. Zodra de wind wat luwt, wordt het kouder, hier en daar kan het dan min 6 of min 7 graden worden, een weinig lenteachtig beeld.