Kort nieuws voorpagina

Aardverschuiving in Oeganda: vrees voor 500 doden

Bududa, 3 maart. Een zware aardverschuiving in Oeganda heeft aan zeker 86 en naar gevreesd wordt aan mogelijk 500 mensen het leven gekost. Dat heeft het Oegandese Rode Kruis vanochtend verklaard. Ruim vierhonderd mensen worden vermist sinds een modderlawine drie dorpen bedolf in Bududa. Pagina 4

AFM/DNB stoppen onderzoek Nijpels

Amsterdam, 3 maart. De financieel toezichthouders AFM en DNB hebben hun onderzoek naar het functioneren van Ed Nijpels als commissaris bij de DSB Bank gestaakt. Volgens AFM kunnen bestuurders niet meer worden getoetst als zij niet meer in de financiële sector werken. Pagina 13

Regering van Oekraïne gevallen

Moskou, 3 maart. De regering van de Oekraïense premier Joelia Timosjenko is vandaag gevallen. In het Oekraïense parlement, de Rada, werd een motie van wantrouwen aangenomen tegen de regeringscoalitie. De partij van president Viktor Janoekovitsj kan nu een regering vormen. Pagina 5

Betere score bij Citotoets 2010

Rotterdam, 3 maart. Bij de Citotoets in februari hebben basisschoolleerlingen gemiddeld een score van 535,8 gehaald. Dat is een lichte stijging ten opzichte van 2009. Pagina 2

Terreurleider in Pakistan gedood

Islamabad, 3 maart. In de Pakistaanse tribale regio Noord-Waziristan is vorige week de leider van de Pakistaanse terreurbeweging Lashkar-e-Jhangvi gedood bij een Amerikaanse raketaanval met een onbemand vliegtuigje. Dat hebben Pakistaanse Talibaanstrijders bevestigd. Pagina 5

Van Marwijk tot in 2012 bij Oranje

NOORDWIJK, 3 maart. Bert van Marwijk heeft zijn contract als bondscoach van het Nederlands elftal met twee jaar verlengd. Van Marwijk blijft in principe tot en met het Europese Kampioenschap van 2012 in Polen en Oekraïne.

Pagina 11

Lintje olympische kampioenen

DEN HAAG, 3 maart. De olympische kampioenen Sven Kramer, Mark Tuitert en Nicolien Sauerbreij zijn vanochtend in Den Haag benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Schaatskampioen Ireen Wüst werd vier jaar geleden al geridderd.

Pagina 11