Kort nieuws Sport

Renstal US F1 wil debuut Formule 1 een jaar uitstellen

CHARLOTTE, 3 maart. De Amerikaanse renstal US F1 heeft de internationale automobielfederatie FIA gevraagd het debuut in de Formule 1 een jaar te mogen uitstellen. Dat liet teambaas Ken Anderson gisteren weten aan de site autosport.com. US F1 heeft volgens Anderson niet genoeg geld om dit seizoen al te kunnen racen in de koningsklasse van de autosport en wacht nu op antwoord van de FIA. Het team Campos Meta heeft zijn naam gewijzigd. De Spaanse renstal debuteert zondag 14 maart in de Formule 1 onder de naam Hispania Racing, maakte het team vandaag bekend. (ANP)

Mogelijke rentree van Chelios in NHL

ATLANTA, 3 maart. IJshockeyclub Atlanta Trashers heeft gisteren de Amerikaanse veteraan Chris Chelios gecontracteerd. Daardoor bestaat de kans dat de verdediger op zijn 48ste terugkeert in de NHL. De oud-international, die de Spelen van 1984, 1998, 2002 en 2006 meemaakte, blijft bij satellietclub Chicago Wolves totdat de Thrashers hem oproepen. Gordie Howe blijft voorlopig de oudste speler ooit in de NHL. Hij was 52 toen hij met de Hartford Whalers op het ijs stond in 1980. (ANP)

Golf: ‘Tiger Woods is weer in training’

ORLANDO, 3 maart. Tiger Woods is weer voorzichtig aan het trainen, dat zegt een bron die dicht bij de Amerikaanse golfer staat. Woods besloot in december voorlopig te stoppen met golfen nadat bekend was geworden dat hij diverse buitenechtelijke affaires had. De 34-jarige Amerikaan heeft al aangegeven terug te keren in zijn sport. Hij wilde echter geen datum noemen. (ANP, Reuters)

Rentree hordeloper Liu Xiang op WK

MONACO, 3 maart. De Chinese hordeloper Liu Xiang maakt bij de WK indooratletiek in Doha, van 12 tot en met 14 maart, zijn rentree op het mondiale podium. De internationale atletiekfederatie IAAF bevestigde gisteren de deelname van de voormalig wereld- en olympisch kampioen op de 110 meter horden. (ANP)

WK hockey: zege Australië op India

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 3 maart. Bij het WK hockey heeft Australië gastland India verslagen met 5-2. Engeland won in dezelfde groep (B) van Zuid-Afrika (6-4), Pakistan was te sterk voor Spanje: 2-1.