Kort nieuws Economie

Mitsubishi en PSA doen stap terug

Parijs, 3 maart. De Japanse autofabrikant Mitsubishi en het Franse PSA (Peugeot en Citroën) hebben de plannen om de financiële banden aan te halen, gestaakt. Dat heeft Mitsubishi vandaag bekendgemaakt. De ambitieuze plannen zouden in de huidige marktomstandigheden niet haalbaar zijn. PSA zou een belang van mogelijk 30 tot 50 procent nemen in Mitsubishi voor een bedrag tot 300 miljard yen (2,25 miljard euro), maar dat is van de baan. De twee werken al samen, onder meer op het gebied van onderdelen en elektrische auto’s. (ANP)

Daimler snijdt in topsalarissen

Stuttgart, 3 maart. De directie van de Duitse autofabrikant Daimler krijgt over het crisisjaar 2009 veel minder loon uitgekeerd. De totale vergoedingen voor het zeskoppige bestuur dalen van 16,6 miljoen euro vorig jaar tot 11,8 miljoen euro nu. Dat heeft Daimler vandaag bekendgemaakt. Ook topman Dieter Zetsche ziet zijn salaris fors teruglopen onder druk van de verslechterde resultaten bij het autoconcern. Hij krijgt over 2009 4,2 miljoen euro aan loon en bonussen uitgekeerd tegen 4,8 miljoen euro in 2008. Daimler keert geen dividend uit over 2009. Dat is voor het eerst in veertien jaar. (ANP)

Huurinkomsten Wereldhave dalen

Den Haag, 3 maart. Vastgoedbedrijf Wereldhave heeft zijn huurinkomsten in 2009 zien dalen. Dit bleek vanochtend bij de publicatie van de jaarcijfers. Wereldhave had te maken met toenemende leegstand, vooral in twee kantorengebouwen in Washington en Parijs. De huurinkomsten daalden van 168,7 miljoen euro in 2008 naar 166,7 miljoen euro vorig jaar. De winst uit de verhuur van het vastgoed steeg met 1,8 miljoen euro naar 111,1 miljoen euro. (ANP)