Film van de dag

Cameron Diaz, Rupert Everett en Julia Roberts in My Best Friend’s Wedding Le mariage de mon meilleur ami My Best Friend's Wedding Year: 1997 - USA affiche française, poster Director: P.J. Hogan Photo12

My Best Friend’s Wedding. Variatie, net als Four Weddings and a Funeral, op de vaste formule van de romkom (romantische komedie). Aan het eind van ‘Four Weddings’ vraagt Hugh Grant gedecideerd aan Andie MacDowell om níét met hem te trouwen. In ‘My Best Friend’s Wedding’ doet Julianne (Julia Roberts) alles om met jeugdvriend Michael te trouwen. Tevergeefs. Ze blijft alleen achter met haar beste (homo)vriend George (Rupert Everett). In plaats van met het bruidspaar eindigt de film met George en Julia al dansend. Vriendschap is belangrijker dan trouwen. (P.J. Hogan, 1997, VS), RTL5, 20.30-22.35u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg