7 redenen om uit te gaan

Op Sterk Water is een collectief van cabaretiers, acteurs en theatermakers dat zich heeft gespecialiseerd in ImproCabaret. Op aanwijzingen van het publiek ontstaat er een volledig nieuwe voorstelling die bestaat uit muziek en sketches.

1 muziek

Music Freedom Day

Den Haag: Paard van Troje, kleine zaal Tijd: 20.00u. Kaarten: 15 euro. www.musicfreedomday.nl

Jaarlijks is het op 3 maart Music Freedom Day. Dan vragen wereldwijd musici en betrokkenen aandacht voor de vrijheid van meningsuiting van musici en het recht op muziek. Vanaf 2010 wordt de dag georganiseerd in Den Haag. Met o.a. de lancering van de cd Listen To The Banned (met muziek die is verboden in de landen van de musici zelf), Brainpower, Take It Easy Hospital en een hiphop dance act van Angelo Pardo.

2 dancefestival

5 days off

Amsterdam: Paradiso/Melkweg. Van 3 t/m 7 mrt. www.5daysoff.nl

Vandaag begint de tiende editie van 5 Days Off, het festival voor dance en elektronische muziek. Met o.a. Dixon, Four Tet (dj-set) en Junior Boys (dj-set) in de Melkweg (22.00u) en Flying Lotus, Martyn en Bibio in Paradiso (20.30u). Verder: ‘No Man’s Land - No Land’s Man’ van Scentrifug (audiovisueel danstheater) in Melkweg Theater (20.30u) en de docu All Tomorrow’s Parties van Jonathan Caouette in Melkweg Cinema (19.00u).

3 comedy

De Staat van Verwarring

Delft: Speakers. Tijd: 20.30u. Entree: 10/7,50 euro. Res: info@speakers.nl

Vanavond is de absurdistische late night show De Staat van Verwarring (voorheen VPRO Nederland 3) live te zien in Speakers. Met Pieter Jouke en Ronald Snijders en als gasten Robert Jan Stips (o.a. Golden Earring, The Nits) en Theo Jansen (strandbeesten).

4 dansfestival

Next Stop…

Reizend festival. Van 3 t/m 6 mrt in Tilburg. www.stationzuid.com

Tot en met 30 mei reist het dansfestival Next Stop… van Danshuis Station Zuid door het zuiden van Nederland. Hoofdingrediënten zijn de twee opblaasbare koepels van het Mobiele Danshuis en de productie ‘HOME’ (première op 6 maart). Ook vinden er door de hele stad onverwachte dansoptredens plaats, zoals Dans Thuisbezorgd op de NS stations.

5 muziek

Wouter Hamel

Eindhoven: M.C. Frits Philips. Tijd: 20.15u. Kaarten: 20 euro. Res: www.muziekcentrum.nl

Vlak na het uitkomen van zijn tweede album Nobody’s Tune reist Wouter Hamel langs een aantal Nederlandse steden voor een reprise van zijn theatertour van vorig seizoen. Tournee t/m 29 april (www.wouterhamel.nl).

6 dans

Wowwowwonders in me

Amsterdam: Brakke Grond. T/m 6 mrt 20.30u. www.theaterfrascati.nl

In de nieuwe dansvoorstelling van Anouk van Dijk worden groteske figuren in een sereen wit landschap gekoppeld aan ontroering en verstilling, en pure fysieke schoonheid. T/m 25 mei (www.anoukvandijk.nl).

7 cabaret

Op Sterk Water

Amsterdam: Comedy Theater in de Nes. Tijd: 20.30u. Entree: 10 euro. www.comedytheater.nl

Op Sterk Water is een collectief van cabaretiers, acteurs en theatermakers dat zich heeft gespecialiseerd in ImproCabaret. Op aanwijzingen van het publiek ontstaat er een volledig nieuwe voorstelling die bestaat uit muziek en sketches.