5 redenen om tv te kijken

Potter en zijn vrienden From left to right: EMMA WATSON as Hermione Granger, RUPERT GRINT as Ron Weasley and DANIEL RADCLIFFE as Harry Potter in Warner Bros. Pictures’ “Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.” (2004)

1 romkom

My Best Friend’s Wedding

RTL5, 20.30-22.35u.

Hollywooddebuut van de Australische regisseur is minder voorspelbaar dan de gangbare romantische komedies. Julia Roberts probeert te verhinderen dat haar ex Dermot Mulroney in het huwelijk treedt met Cameron Diaz. Gay best friend Rupert Everett onderstreept dat vriendschap belangrijker is dan liefde. (P. J. Hogan, 1997)

2 fantasy

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Net5, 20.30-23.15u.

Derde film over tovenaarsleerling Harry Potter is anders van toon dan de twee eerdere Potterfilms, die werden geregisseerd door de Amerikaanse kinderfilmspecialist Chris Columbus. Regisseur Cuaróns Potter is iets donkerder, iets vreemder én iets menselijker. Sirius Black is ontsnapt uit de gevangenis en op zoek naar Harry. (Alfonso Cuarón, 2004)

3 wetenschap

Labyrint

Ned.2, 21.30-22.00u.

Eerste aflevering van nieuw wetenschapsprogramma dat elke week een thema behandelt. Vanavond is dat – uiteraard – kiezen. Met onder meer een grappig experiment, waarbij aan Amerikanen wordt gevraagd foto’s van Nederlandse politici te beoordelen op betrouwbaarheid. Voor de grap zit er er ook een foto bij van Gordon. En hij eindigt niet onderaan.

4 verkiezingen

Gemeenteraadsverkiezing

Ned.1, 21.00-01.25u.

Laatste ontwikkelingen, uitslagen, interviews en live verbindingen met verschillende steden. De presentatie is in handen van Paul Witteman en Rob Trip. Zullen de uitslagen een voorbode worden van die bij de landelijke verkiezingen?

5 docu

Import: Stemmen uit de Woestijn

Ned.2, 23.55-00.25u.

In het bedoeïenendorp El-Sayed in Israël komt doofheid 20 procent vaker voor dan in de rest van de wereld. Het wordt er niet gezien als een handicap. Dan besluit Salim om bij zijn zoon Mohammed een cochleair implantaat te laten plaatsen, waarmee hij weer kan horen. Dat brengt onrust in de gemeenschap.