Zonnig

De komende dagen voert een noordelijke stroming frisse en heldere lucht aan waarin het ’s nachts licht gaat vriezen en overdag de zon een belangrijke rol speelt.

In de noordelijke stroming trekt vrijdag en zaterdag een storing mee met regen en sneeuw. Nadat die stroming Nederland is gepasseerd wordt zondag en begin volgende week met een oostelijke stroming opnieuw vrij koude en heldere lucht aangevoerd.

Een periode met lichte vorst is vrij normaal rond deze tijd maar een langere vorstperiode, mogelijk 2 weken, is opmerkelijk. Alleen op vrijdag en zaterdag wordt neerslag verwacht.

Vanavond en vannacht is het helder. Het gaat vrijwel overal vriezen met minimumtemperaturen tussen min 4 graden in het zuidoosten en plus 1 graad aan zee. Lokaal kan mist ontstaan.

Morgen is het wisselend bewolkt, met soms sluierbewolking in het westen en platte stapelwolken in het oosten. Neerslag wordt niet verwacht. Bij een zwakke tot matige noordelijke stroming wordt het 6 graden.

Donderdag is het zonnig. Vrijdag neemt de bewolking vanuit het noorden toe en gaat het regenen en daarna sneeuwen. Sneeuw en regen trekken zaterdag langzaam weg.

Zondag en begin volgende week is het droog en vrij zonnig, maar wel koud. ’s Nachts treedt daarbij lichte vorst op.