Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

Netwerk. Overal in Nederland doen partijen die zich aan de PVV verwant voelen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Twee van hen worden bezocht: Forza! Haarlemmermeer en de Spakenburgse Vrijheidspartij.Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/DenHaag vandaag. Op de gerestaureerde ss Rotterdam in Rotterdam debatteren Dominic Schrijer en Marco Pastors, respectievelijk lijsttrekker voor de PvdA en Leefbaar Rotterdam, ex-minister Eberhard van der Laan (PvdA) en Tweede Kamerlid Fred Teeven (VVD). Ned.2, 22.15-23.00u.

praatprogramma

De wereld draait door. Schaatser Mark Tuitert met coach Jac Orie over de Olympische Spelen. Verder Mark Rutte (VVD) en deelnemers aan het tv-programma Stinkend Rijk & Dakloos. Tafelheer is Prem Radhakishun. Ned.3, 19.30-20.19u.

Moraalridders. Van den Brink en Knevel praten met premier Balkenende over de vraag waarom het CDA samenwerking met de PVV niet uitsluit, en of hij na al die jaren Nederland nog iets te bieden heeft. Ned.2, 21.20-22.00u.

Pauw & Witteman. Op de avond voor de Gemeenteraadsverkiezingen vindt in de Melkweg in Amsterdam het ‘Grote Verkiezingsdebat’ plaats. Deelnemers zijn: Wouter Bos (PvdA), Pieter van Geel (CDA), Mark Rutte (VVD), Femke Halsema (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66) en Agnes Kant (SP). Ned.1, 23.05-0.00u.

informatief

Hairy Bikers Come Home. Serie over de traditionele Britse keuken. Vandaag rijden Si King en Dave Myers naar het noorden, waar ze in Newcastle de vishaven bezoeken en Mrs. Green’s Pie Shop. Verder luchtgedroogde hammen, Romeins brood, met worst gevulde kippenborst, vispasteien, duivenborstsalade met bacon en black pudding, en veel meer.BBC2, 21.00-22.00u.

Opgelicht?! Over de risico’s van liefde via internet. Twee Nederlandse slachtoffers maakten tienduizenden euro’s over naar hun zogenaamde liefdes en vertellen nu hun verhaal. Ook wordt gesproken met datingsites over hun eventuele verantwoordelijkheid. Presentatie: Antoinette Hertsenberg. Ned.1, 21.05-21.50u.

documentaire

Pax Americana – Wettrüsten im All. De VS streven alleenheerschappij na in de ruimte en hebben aangekondigd zich niets aan te trekken van eventuele internationale regelgeving over het stationeren van wapens in een baan om de aarde. In deze documentaire wordt een poging gedaan wat deze strategie betekent voor de toekomst van de wereld. Na afloop (om 21.30u) een discussie met internationale wapenwedloop-experts. Arte, 20.15-22.00u.

Koppen XL: De weeskinderen van Mogilino. In 2007 maakt de BBC een schokkende reportage over een weeshuis in Mogilino, Bulgarije. Kinderen met mentale en fysieke handicaps worden aan hun lot overgelaten en nauwelijks verzorgd. In het weeshuis is een acuut gebrek aan voedsel en verwarming. De voorzieningen zijn er middeleeuws en de verhalen van mishandeling zijn er veelvuldig. De Engelse journaliste Kate Blewett keert twee jaar na haar eerste bezoek terug in Mogilino en gaat in de reportage Bulgaria’s abandoned children revisited op zoek naar Didi, Vasky, Milen en Misho. Hoe gaat het nu met hen en is de situatie in het weeshuis verbeterd? Eén, 21.30-22.05u.

Horizon: Did cooking made us human? De enige wezens op aarde die hun voedsel koken zijn mensen. In deze film wordt onderzocht of het vermogen van onze verre voorouders om vuur te maken en de daarmee samenhangende verandering in eetgewoontes voor anatomische en neurologische evolutie zorgden. Of waren zij al slimmer en ondernemender voordat ze de bomen uitkwamen? BBC2, 22.00-23.00u.

amusement

Sekjoeritie. Telefilm van Nicole van Kilsdonk. Romantische komenie over de maakster (Elise Schaap) van een documentaire over de onderbuikgevoelens van de samenleving. Zij filmt beveiliger Bob (Loek Peters). Maar Bob doet niet altijd wat van hem verwacht wordt. Ook met Casper Gimbrère. Ned.2, 23.00-0.45u.