Stemwijzer

Welkom bij de stemwijzer. Deze stemwijzer wordt u aangeboden door uw buurtsuper. De stemwijzer stelt u in staat uw keuze te bepalen tussen de 22.638 artikelen in ons assortiment. Start nu de stemwijzer.

Deel 1 van de stemwijzer peilt uw profiel als consument. Kruis aan wat van toepassing is. Wat is uw leeftijd? Wat is de samenstelling van uw huishouden? Hoeveel bedragen de inkomsten van het huishouden op jaarbasis? Hoeveel tijd besteedt u gemiddeld aan het bereiden van een maaltijd? Lijdt u aan voedselallergieën, zo ja welke? Eet u halal, macrobiotisch, kosjer, vegetarisch?

Deel 2 van de stemwijzer peilt uw motivatie als consument. Bent u het eens of oneens met de volgende stellingen? ‘Als ik moet kiezen tussen een goedkoop product en een diervriendelijk product kies ik het goedkope product.’ ‘Smaak is voor mij belangrijker dan prijs.’ ‘Het is logisch dat biologische producten duurder zijn dan niet-biologische producten.’ ‘Ik vind het belangrijk dat een boer een fatsoenlijke prijs krijgt voor zijn melk.’ ‘Ik koop liever een milieuvriendelijk product dan een goedkoop product.’ ‘Diervriendelijkheid is voor mij belangrijker dan prijs.’ ‘Prijs is voor mij belangrijker dan het milieu.’

Deel 3 van de stemwijzer peilt uw kennis als consument. Kruis aan wat waar is. ‘Biologisch rundvlees belast het milieu minder dan niet-biologisch rundvlees.’ ‘In Nederland geteelde groenten bevatten nauwelijks bestrijdingsmiddelen.’ ‘Het Beter Leven-logo van de Dierenbescherming garandeert een diervriendelijk product.’ ‘Biologische eieren bevatten geen salmonella.’ ‘Alle e-nummers zijn goedgekeurd door de Europese Unie en dus veilig.’ ‘Biologische jam bevat geen suiker.’ ‘Yoghurt met 0% vet is gezonder dan volle yoghurt.’ ‘Fair trade producten zijn beter voor het milieu.’

U bent aan het einde gekomen van de stemwijzer. Druk op de gele knop voor uw boodschappenlijstje. Druk op de rode knop als u wilt dat wij uw gegevens bewaren voor een volgend bezoek. Dank u wel, en vergeet u niet ons koopjesschap te bezoeken. Deze week in de aanbieding: 1 kilo malse kipfilet voor slechts 2,49.

Ik zeg maar één ding: wie betaalt, bepaalt.

Kaasomelet voor 2 personen:

1 eetlepel olijfolie

1 flinke ui, in ringen

een snuf gedroogde tijm

4 eieren

75 gram kaas (geraspte gruyère is lekker hiervoor, of plakjes camembert)

Verhit de olijfolie in de pan en doe de uiringen erbij. Voeg een snufje zout en de tijm toe, draai het vuur laag en laat zachtjes een kwartier fruiten. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Klop de eieren los met een snufje zout en versgemalen zwarte peper. Schenk het eierstruif over de uien. Laat een minuutje bakken en verdeel dan de kaas erover. Zet de pan onder de grill en wacht tot de kaas gesmolten en de omelet mooi gesouffleerd is.

Janneke Vreugdenhil

Welke keuzes maak jij doorgaans in de supermarkt? Praat erover mee op nrcnext.nl/koken.

    • Janneke Vreugdenhil