Schlecker sluit winkels

De Duitse drogisterijketen Schlecker sluit voor het eind van het jaar de deuren van zijn Nederlandse filialen. Ruim vijfhonderd werknemers van de circa honderd vestigingen verliezen hun baan. Schlecker schrapt de Nederlandse tak om financiële redenen.

Uit de meest recent vrijgegeven jaarcijfers blijkt dat Schlecker Nederland in het boekjaar 2007 een verlies leed van ruim 10 miljoen euro. In de zes jaar daarvoor moest de Nederlandse afdeling van de drogisterij een verlies verwerken van 78,8 miljoen. De opgaven van de twee jongste boekjaren maakt Schlecker niet openbaar.

In juli 2009 werden al veertig filialen gesloten, honderd mensen raakten toen hun baan kwijt. Destijds ontkende Schlecker tegenover FNV Bondgenoten dat de rest van de Nederlandse winkels ook zou verdwijnen. „De vijfhonderd werknemers zijn aan het lijntje gehouden”, zegt bestuurder Hasan Göçmen van FNV Bondgenoten. „Wij willen deze week een gesprek met de advocaat van Schlecker. Ze moeten zich houden aan de Nederlandse en Europese regelgeving. Als ze dit beleid voortzetten, sluiten wij een gang naar de rechter niet uit.” De directie van Schlecker Nederland mocht van het hoofdkantoor in het Duitse Ehingen niet reageren. De Duitse woordvoerder was niet bereikbaar voor commentaar.