PVV-watjes

Waar komt toch die misvatting vandaan dat de PVV zo radicaal is?

Stelletje watjes, dat zijn het.

Neem dat hoofddoekjesverbod. De partij vindt de hoofddoek een „abject symbool van een onderdrukkende totalitaire ideologie”, dus wil ze het dragen ervan verbieden. Voor ambtenaren. Tijdens werktijd. In Den Haag en Almere.

Nou nou.

Zo zet je de totalitaire fascisten wel een hak, of niet? Geen vrouwenonderdrukking meer tussen 9 en 5 aan het gemeenteloket in Moerwijk en Almere-Buiten. Die kunnen hun wereldkalifaat wel vergeten.

Kom op, Geert! Wat is dit voor slap gedoe? Mogen ze die kopvodden onderweg naar hun werk wél ophouden? En de vervuiling van het straatbeeld dan? Warempel: die kun je bij de PVV gewoon afkopen, voor 1.000 euro taks per jaar.

Zou vrouwenonderdrukking ook btw-aftrekbaar worden?

Je zag het misgaan toen er nieuwe verkiezingen werden uitgeschreven. Toen verklaarde Geert opeens dat hij bereid was „overal concessies” over te doen, behalve „over de AOW-leeftijd”. Tja, politiek is prioriteiten stellen, zullen we maar zeggen. Onze fundamentele vrijheden staan op het punt door tientallen miljoenen kolonisten vernietigd te worden en Geert ziet het door de vingers zolang hij op z’n 65ste met pensioen kan.

Partij voor de Vrijetijd, zal-ie bedoelen.

We hadden het kunnen weten. Zelfs na de aanslagen in New York hoorde je Geert nog multicultismoesjes wauwelen. Dat de islam een „te respecteren godsdienst” is en dat de meeste moslims „goede mensen” zijn enzo. Hij zei het nog net niet in het Arabisch.

Volgens Geert zat hij destijds „onder het juk van Jozias van Aartsen en Hans Dijkstal”. Ook dát nog: iemand die capituleert voor de elite! Met zo’n generaal win je natuurlijk nooit een oorlog. Nog even en dat geblondeerde kapsel blijkt een abject symbool voor een witte vlag. Meen je eigenlijk wel wat je zegt, Geert?

Of wil je alleen provoceren?

Rob Wijnberg is columnist.

    • Rob Wijnberg