Milieuvriendelijke boodschap op vieze Limburgse stoepen

De storm van afgelopen zondag velde menig verkiezingsbord in Zuid-Nederland. De nieuwste propagandatechniek van het CDA in Limburg is minder windgevoelig. Hubert Mackus, directeur van het provinciaal bureau van de christen-democraten en lijsttrekker in de gemeente Nederweert, stuitte bij een bezoek aan Berlijn op de graffiti van de Duitse Groenen. „Met een mal en een hogedrukspuit hadden ze volkomen milieuvriendelijk hun boodschap op een vieze stoep gespoten.”

‘Stem CDA’ staat er nu helder op verder vieze trottoirs in twaalf Limburgse gemeenten. De mallen heeft de partij laten maken. De hogedrukspuit is van verhuurbedrijf. Mackus: „Een gehuurde hogedrukspuit kun je met een reservoir voor duizend liter water krijgen.”

Het CDA kiest voor stoepen in de buurt van stembureaus en bij drukke plekken als scholen en winkelcentra. Mackus mag intussen trottoirkenner worden genoemd. „De ouderwetse, ruwe betontegels zijn het meest geschikt. Vooral als er flink wat groenigheid op zit.”

De partij heeft er nog nergens last meegekregen. „Het schoonmaken van de straat wordt door geen enkele verordening verboden”, zegt de directeur van het CDA Limburg lachend. Hij sluit niet uit dat de methode voor de landelijke verkiezingen in juni nog meer wordt toegepast. (PvdS)