Kort nieuws Voorpagina

Balkenende wil niet opnieuw met PvdA in coalitie

DEN HAAG, 2 maart. CDA-leider Jan Peter Balkenende wil na de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni niet regeren met de PvdA. Hij noemde een nieuwe coalitie met de PvdA vandaag in tv-programma RTL Z niet geloofwaardig. „De kiezer zou het ook niet begrijpen als je nu het kabinet laat vallen om een paar maanden later weer door te gaan.” Pagina 2 en 7

Levenslang geëist tegen SS’er Boere

Rotterdam, 2 maart. Tegen de Nederlandse SS’er Heinrich Boere (88) is vanochtend in Aken levenslange gevangenisstraf geëist. Boere heeft bekend dat hij in 1944 als lid van een SS-commando heeft deelgenomen aan de liquidatie van drie Nederlanders. Pagina 3

Borssele mag niet naar Duitse RWE

Rotterdam, 2 maart. De kerncentrale van Borssele mag niet deels worden overgenomen door het Duitse energiebedrijf RWE, heeft het hof in Arnhem vandaag in hoger beroep bepaald.

Pagina 15

Duits Hof: opslaan telecomdata nietig

Berlijn, 2 maart. Het langdurig opslaan van de telecomgegevens van alle Duitse burgers druist in tegen de grondwet, zegt het Constitutioneel Hof. Pagina 4

Ex-leider Bosnië in Londen opgepakt

Rotterdam, 2 maart. Een voormalig lid van het presidium van Bosnië-Herzegovina, Ejup Ganic, is in Londen gearresteerd op basis van een Servisch arrestatiebevel. Servië beschuldigt Ganic van betrokkenheid bij een aanval op het Joegoslavische leger in 1992.

Pagina 4

Dikke driejarigen lopen al risico’s

Rotterdam, 2 maart. Bij dikke kinderen van drie jaar zijn in het bloed al tekenen te vinden van een lichte chronische ontsteking. Zulke tekenen wijzen bij volwassenen op hart- en vaatziekten. Pagina 8

GM roept 1,3 mln auto’s terug in VS

Rotterdam, 2 maart. Autofabrikant General Motors roept 1,3 miljoen Chevrolets en Pontiacs in Noord-Amerika terug, omdat de auto’s moeilijk bestuurbaar worden als ze langzamer dan 24 kilometer per uur rijden. Pagina 15

Verkoop van kunst

Rotterdam, 2 MAART. De verkoop van kunst en antiek is gedaald met 35 procent. Pagina 9