Kort nieuws Sport

Van Marwijk heeft fitte spelersgroep tegen Amerika

KATWIJK, 2 maart. Bondscoach Bert van Marwijk is gisteravond met een fitte spelersgroep aan de voorbereiding op de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten begonnen. Van alle 23 internationals sloeg alleen Giovanni van Bronckhorst in Katwijk de training van Oranje over. Ron Vlaar, centrale verdediger van Feyenoord, trainde gisteren mee in Katwijk, nadat Van Marwijk hem had opgeroepen. De krachtmeting tegen de verliezend finalist van de Confederation Cup is voorlopig de laatste test voor het WK. (ANP)

Voetbalsters niet in finale in Cyprus

NICOSIA, 2 maart. De Nederlandse voetbalsters zijn er gisteren in Nicosia niet in geslaagd de finale te bereiken van de Cyprus Women’s Cup. Nederland sloot de groepsfase af met een gelijkspel tegen Italië (1-1) en werd daarmee tweede in de poule. De finale gaat tussen Nieuw-Zeeland en Canada. Nederland speelt morgenmiddag om het brons tegen Zwitserland. (ANP)

Periodetitel voor FC Eindhoven

VEENDAM, 2 maart. FC Eindhoven heeft zich gisteravond in en tegen Veendam verzekerd van deelname aan de nacompetitie. De Brabantse club, die eerder dit seizoen met grote financiële problemen kampte, had voor de derde periodetitel al aan een gelijkspel voldoende, maar won in Groningen met 1-0. Spits Bart van den Eede scoorde vlak voor tijd. (ANP)

Venus Williams wint in New York

NEW YORK, 2 maart. De Amerikaanse tennisster Venus Williams heeft gisteravond in het Madison Square Garden van New York de Billie Jean King Cup, vernoemd naar de Amerikaanse tennislegende, veroverd. In de finale van het exhibitietoernooi was Williams te sterk voor de Belgische Kim Clijsters: 6-4, 3-6, en 7-5. (ANP)

Duitse voetballers op doping getest

MüNCHEN, 2 maart. De Duitse voetbalselectie heeft gisteren tijdens de voorbereiding op de oefenwedstrijd tegen Argentinië onaangekondigd bezoek gekregen van controleurs van het nationale antidopinginstituut NADA. Vier spelers, vóór de training door loting aangewezen, moesten een test ondergaan. (ANP)