Kort nieuws Economie

Arseus voert de winst flink op

Waregem, 2 maart. De toeleverancier aan de medische sector Arseus heeft de winst vorig jaar flink weten te vergroten. De nettowinst bedroeg 19,6 miljoen euro, bijna 32 procent meer dan de 14,9 miljoen euro in 2008. Dat blijkt uit resultaten die het bedrijf vanochtend bekend heeft gemaakt. Arseus meldde ook uit te zijn op overnames. Het bedrijf wil de leidende marktpositie versterken van dochter Fagron, dat producten levert aan apotheken. (ANP)

Britse verzekeraar koopt deel AIG

Londen, 2 maart. De Britse verzekeraar Prudential koopt voor 35,5 miljard dollar (26 miljard euro) de Aziatische tak van de Amerikaanse verzekeraar AIG, die in 2008 bijna ten onder ging door de kredietcrisis. Prudential maakte de overname gisteren bekend. AIG, grotendeels in handen van de Amerikaanse overheid, ontvangt 25 miljard dollar in contanten en 10,5 miljard dollar in aandelen Prudential en andere effecten. AIG zal de opbrengst gebruiken om de staatssteun die het ontving terug te betalen. De Amerikaanse overheid moest voor 180 miljard dollar bijspringen. (ANP)

Neways lijdt verlies na daling omzet

Son, 2 maart. De producent van elektronische componenten Neways heeft de omzet in het afgelopen jaar sterk zien teruglopen. De daling vond echter vooral in de eerste helft van 2009 plaats, sinds september is er sprake van herstel. Dat meldde het bedrijf vandaag. De omzet kwam vorig jaar ruim 22 procent lager uit, op 188,4 miljoen euro. Neways leed daarbij een nettoverlies van 5,7 miljoen euro. Neways ziet verbeteringen in de laatste maanden van het jaar. Zo werd in het vierde kwartaal voor het eerst in ruim een jaar weer een positief operationeel resultaat behaald. Het bedrijf blijft voorzichtig over de vooruitzichten voor 2010. (ANP)