Indonesië betoogt tegen corruptie

Indonesiërs gingen vandaag in verschillende steden de straat op tegen de omstreden staatssteun aan de noodlijdende Bank Century Indonesië. Een van de hoofdrolspelers in dit corruptieschandaal is vice-president Boediono. Zijn foto werd bij een demonstratie in Makassar, in Zuid-Sulawesi, op een varken geplakt. Voor moslims, die varkens als onreine dieren beschouwen, geldt dit als een zware belediging. In Jakarta liepen protesten uit op ongeregeldheden. De politie had verboden dieren mee te voeren in demonstraties. Foto AP Indonesian protesters lead a pig with a portrait of Indonesian Vice President and former central bank governor Boediono attached on it, during an anti-government protest in Makassar, South Sulawesi, Indonesia, Tuesday, March 2, 2010. Hundreds of people rallied across the country Tuesday to protest the government's US$715 million bailout of Indonesia's Bank Century in 2008, which has hurt the administration of President Susilo Bambang Yudhoyono, who was re-elected in July 2009 on an anti-graft platform. (AP Photo/Baso Ballang) AP