Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Hoge bomen vangen veel plastic

Grote stukken plastic waaiden dit weekend tegen bomen in het Duitse dorp Weiterstadt, ten zuiden van Frankfurt. Storm Xynthia, die zondag woedde in delen van Europa, richtte in Frankrijk en vooral in het kustdorp L’aiguillon-sur-Mer grote schade aan. Inmiddels zijn daar 51 doden geteld. Plastic sheets flutter in a bush after a heavy storm in the town of Weiterstadt, south of Frankfurt, March 1, 2010. Storms swept through western Europe over the weekend, killing at least 22 people in France, three in Spain and one in Portugal, officials said. Storm "Xynthia" caused damage in parts of Germany, resulting in sections of rail and flight traffic to be disrupted. REUTERS/Johannes Eisele (GERMANY - Tags: ENVIRONMENT DISASTER)
Grote stukken plastic waaiden dit weekend tegen bomen in het Duitse dorp Weiterstadt, ten zuiden van Frankfurt. Storm Xynthia, die zondag woedde in delen van Europa, richtte in Frankrijk en vooral in het kustdorp L’aiguillon-sur-Mer grote schade aan. Inmiddels zijn daar 51 doden geteld. Plastic sheets flutter in a bush after a heavy storm in the town of Weiterstadt, south of Frankfurt, March 1, 2010. Storms swept through western Europe over the weekend, killing at least 22 people in France, three in Spain and one in Portugal, officials said. Storm "Xynthia" caused damage in parts of Germany, resulting in sections of rail and flight traffic to be disrupted. REUTERS/Johannes Eisele (GERMANY - Tags: ENVIRONMENT DISASTER) REUTERS

Grote stukken plastic waaiden dit weekend tegen bomen in het Duitse dorp Weiterstadt, ten zuiden van Frankfurt. Storm Xynthia, die zondag woedde in delen van Europa, richtte in Frankrijk en vooral in het kustdorp L’aiguillon-sur-Mer grote schade aan. Inmiddels zijn daar 51 doden geteld. President Sarkozy kondigde gisteren aan de plannen voor de kustbescherming te herzien. Sommige delen van de zeewering dateerden nog uit de tijd van Napoleon. De Franse regering stelt drie miljoen euro beschikbaar voor de sanering. Ook zal de president de storm per decreet tot natuurramp verklaren. Dit maakt het voor de getroffen inwoners makkelijker om de schade bij de verzekering te claimen.