Film van de dag

Angelina Jolie speelt Marianne Pearl in A Mighty Heart. In this photo released by Paramount Vantage actress Angelina Jolie appears as Mariane Pearl in a scene from Michael Winterbottom's film, "A Mighty Heart." (AP Photo/Paramount Vantage, Peter Mountain) AP

A Mighty Heart. Angelina Jolie en haar echtgenoot Brad Pitt, die de film coproduceerde, vroegen de Britse regisseur Michael Winterbottom voor A Mighty Heart, hun verfilming van de memoires van de weduwe van Daniel Pearl, de Amerikaanse journalist die door moslimstrijders in Pakistan werd ontvoerd en onthoofd. Hoewel de afloop vaststaat, weet Winterbottom met zijn documentairestijl de film veel spanning te geven. Jolie overtuigt als Marianne Pearl, die ondanks toenemende wanhoop over het lot van haar man vastberaden blijft. (Michael Winterbottom, 2007, VS/GB), RTL8, 20.30-22.35u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg