7 redenen om uit te gaan

Verkiezingsbord met posters van Groen Links, D66, Leefbaar Rotterdam over CDA en PvdA poster heengeplakt voor Gemeenteraadsverkiezingen in Deelgemeente Delfshaven en Gemeente Rotterdam. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Rotterdam, 27 februari 2010
Verkiezingsbord met posters van Groen Links, D66, Leefbaar Rotterdam over CDA en PvdA poster heengeplakt voor Gemeenteraadsverkiezingen in Deelgemeente Delfshaven en Gemeente Rotterdam. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Rotterdam, 27 februari 2010 ©Vincent Mentzel 2010

1 vrouwenfestival

Women Inc.

Amsterdam: Pakhuis de Zwijger. Tijd: 20.00u. Entree: gratis. www.womeninc.nl

Women Inc. presenteert haar derde internationale festival in Amsterdam, tot en met 5 maart in Pakhuis de Zwijger en op 6 maart in de Westergasfabriek. Vanavond een talkshow waarin de belangrijkste nieuwsfeiten uit de eerste helft van 2009 onder de loep worden genomen. Met o.a. Nazmiye Oral, Farinaz Aryanfar, Rutger Groot Wassink, Saskia Poldervaart.

2 films

Filmprogramma Niet Normaal

Amsterdam: Beurs van Berlage. Tijd: 19.00u. www.nietnormaal.nl

Filmprogramma dat parallel loopt aan de kunstmanifestatie ‘Niet Normaal’ (t/m 7 mrt). Vanavond de documentaire The Devil and Daniel Johnston en de film Ex-drummer.

3 festival

Make art Groningen

Groningen: Sign, Het Paleis en FMI Singelzaal. Van 2 t/m 7 mrt. Gratis. makeart.goto10.org

Tijdens het festival ‘chmod +x art, make art Groningen’ kun je kennismaken met kunstvormen die met de gratis software Free/Libre Open Source Software (FLOSS) tot stand zijn gekomen. Met o.a. een workshop Hello Wor(l)d!, Hocus Pocus lezingen, een live Placard koptelefoonconcert, Breakfastclub, speed geeking, een boekwinkel en een expositie.

4 muziek

Alberta Cross

Utrecht: Tivoli de Helling. Tijd: 20.15u. Prijs: 11 euro. www.tivoli.nl

Het geluid van het New Yorkse Alberta Cross wordt vaak vergeleken met die van Kings of Leon en The Raconteurs. De band pakt soms lekker bombastisch uit met veel gitaarlagen over elkaar heen, maar weet ook wanneer het een simpele bluesriff moet inzetten. Dit vormt een stevige ondergrond voor de hoge, beklemmende stem van de Zweedse frontman Petter Ericson Stakee.

5 tentoonstelling

Charlie Roberts

Amersfoort: Kunsthal KAdE. T/m 25 april. www.kunsthalkade.nl

Een selectie uit het oeuvre van de Amerikaanse kunstenaar Charlie Roberts (1983). Met tekenwerk, een groot aantal van de ‘totembeelden’ die hij maakte voor Sonsbeek 2008 en de nieuwe installatie die hij bouwde voor Kunsthal KAdE, waarin hij in geschilderde mise-en-scènes een fictief verhaal vertelt over het ontstaan van de band ‘Krapp Kapp’.

6 verkiezingen

Festival v/d Lokale Democratie

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 19.00u. Entree: 9,50 euro. www.melkweg.nl

Een programma over de lokale democratie in Nederland. Met o.a. Pauw & Witteman, Alexander Pechtold, Mark Rutte, Wouter Bos, Agnes Kant, Femke Halsema, Rita Verdonk, Lodewijk Asscher, Maarten van Poelgeest, Maurice de Hond, Blender met Def P, Maurits Westerik, Bijlmer Style.

7 danstheater

Who the f*** ISHakespeare

Zaandam: Zaantheater. Tijd: 20.15u. www.zaantheater.nl

ISH vertelt het verhaal van Shakespeares De Storm door middel van dans, tekst, rap, projecties, acrobatiek, streetdance, lyrical hiphop en soundscapes. Leeftijd: 15+. Tournee t/m 28 april (www.ish-events.com).