5 redenen om tv te kijken

Deelnemers en crew van het televisieprogramma Stinkend rijk & dakloos

1 Zwerven

Stinkend rijk & dakloos

Ned.3, 20.25-21.10u.

De zevendelige serie Stinkend Rijk & Dakloos volgt vier rijke Nederlanders die voor één week hun bezittingen, zekerheden en status verruilen voor een zwerversbestaan. Patrick, Kim, Laurens en Jean-Jacques worden tijdens hun dakloze periode bijgestaan door deskundige Sander de Kramer (hoofdredacteur daklozenkrant, columnist en auteur van Van Miljonair tot Krantenjongen). Presentatie: Ajouad El Miloudi.

2 actie

Swordfish

Veronica, 20.30-23.00u.

John Travolta is een welbespraakte meesterschurk in een gewelddadige hightech-thriller. Film waarin een aan een helikopter bungelende autobus vol gijzelaars een New Yorks flatgebouw ramt, beleefde zijn Nederlandse bioscooppremière daags na 11 september 2001. Ook met Halle Berry. (Dominic Sena, 2001)

3 komedie

Life

RTL7, 20.30-22.40u

Komedie over twee kibbelende vrienden – Eddie Murphy en Martin Lawrence – die ten onrechte levenslang krijgen in het racistische Zuiden van 1932. (Ted Demme, 1999).

4 Tv-film

Sekjoeritie

Ned.2, 23.00-00.45u.

Sekjoeritie is een romantische komedie over de sentimenten van ontevreden Nederlandse burgers en de rol die de media daarin spelen. Elise Schaap en Loek Peters spelen de hoofdrollen in deze film van Nicole van Kilsdonk.

5 Miniserie

The Lion in the winter

RTL8, 00.15-00.55u.

The Lion in Winter is gebaseerd op het bekroonde scenario van James Goldman. Koning Henry II (Patrick Stewart) is in de laatste jaren van zijn leven, maar heeft nog niets aan wreedheid ingeboet. Tijdens Kerst houdt hij hof in Chinon om daar zijn troonopvolger aan te wijzen. Het evenement wordt bijgewoond door zijn al even sluwe vrouw, Eleanor van Acquitaine (Glenn Close) én zijn maîtresse Alais (Julia Vysotsky), met wie hij schaamteloos pronkt. Vierdelige serie. Vanavond: aflevering 1.