Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Lijsttrekkers debatteren een op een met elkaar: Geert Wilders met Wouter Bos over veiligheid en integratie; Agnes Kant met Pieter van Geel over de crisis; Alexander Pechtold met Mark Rutte over mobiliteit en duurzaamheid. Ned.1, 18.15-19.10u.

Nova politiek: gemeentetour. De Haagse lijsttrekkers Jeltje van Nieuwenhoven (PvdA) en Sietse Fritsma (PVV) debatteren in Den Haag over de gemeenteraadsverkiezingen. Ook de visie op de verkiezingen van de lijstduwer van de SP in Den Haag, cabaretier Sjaak Bral. Ned.2, 22.15-22.55u.

praatprogramma

Pauw & Witteman. Verkiezingsuitzending vanuit de Melkweg in Amsterdam. Premier Balkenende beantwoordt vragen uit het publiek. Ned.1, 23.05-23.55u.

informatief

Volgende vraag. Hulp bij het maken van keuzes over consumentenzaken. Tijdens de uitzending kunnen kijkers bellen en mailen met hun persoonlijke vragen over een onderwerp. Hun vragen worden direct beantwoord. Vanavond over de belastingaangifte die voor 1 april moet zijn ingevuld. Wat zijn de wijzigingen van dit jaar en wat zijn nuttige tips?Ned.2, 19.25-20.00u.

In godsnaam: Hare Krisjna in Durbuy. In de Ardennen leeft de grootste hare krisjna-gemeenschap van Europa. In Durbuy volgt Annemie Struyf een week lang hun tempeldiensten en wordt ze ingewijd in het hare krisjna-bewustzijn, een biddend leven zonder alcohol of drugs, celibatair en strikt vegetarisch.Eén, 21.10-22.05u.

Panorama: More than just a game. Reportage over de straatkinderen in de krottenwijken van Kaapstad, in verband met het komende wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika.BBC 1, 21.30-22.00u.

documentaire

Tegenlicht: Waar is woede? Documentaire van Bregtje van der Haak. De wereldeconomie is nog steeds in crisis, maar de grote banken gaan, met een door de staat aangevulde balans, door met het betalen van exorbitante bonussen. Consumenten, burgers, kiezers lijken te berusten in hun lot. De film onderzoekt waarom er nog geen opstand is uitgebroken en welke alternatieven denkbaar zijn. Ned.2, 20.55-22.00u.

De Flandriens. Eerste deel van zesdelige serie over wielrenners die uitblonken in kasseiklassiekers. Aflevering: 1959-1969, de jaren van o.a. Rik van Looy en Eddy Merckx. Canvas, 21.10-22.05u.

Document: Het geheim van de zonnebloem. Eerste deel van een documentair tweeluik waarin Frans Bromet de verkiezingscampagne van de Nuenense lokale partij W70 in Noord-Brabant volgt. Ned.2, 23.00-0.00u.

muziek

NPS Podium: Mahler – Des Knaben Wunderhorn. Registratie van uitvoering in de ZaterdagMatinee van 30 januari jl. met de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Philippe Herreweghe, met Henriette Bonde-Hansen, sopraan; Alice Coote, mezzosopraan; Pavol Breslik, tenor; Florian Boesch, bariton. Ned.2, 00.00-02.00u.

amusement

Holland Sport. Wilfried de Jong ontvangt Leo Beenhakker en Paulien van Deutekom. En een reportage uit Zottegem over de opening van het Belgische wielerseizoen.Ned.3, 20.30-21.25u.

CSI: Miami, New York, Las Vegas. Drie verschillende televisieseries vormen vanavond samen een trilogie. Een misdaad rond seksslavinnen en orgaanhandel moet worden opgelost met behulp van de forensische teams van de drie steden. RTL4, 20.30-23.00u.