Respectloos commentaar over de prins en de hostie 2

Ik ben een trouwe lezer van deze krant en ik waardeer de heldere en goed onderbouwde commentaren. Maar afgelopen vrijdag voelde ik me diep gekwetst in mijn katholieke geloof, vooral toen ik de volgende zinnen las: „Wat ziet de buitenstaander [...] vooral dit. Een man die in carnavalstijd een steek opzet en vaak alaaf! roept, wenst van een andere man, gekleed in een soort jurk, een stukje ongedesemd brood te ontvangen […] die dan moet zeggen dat dit wafeltje het lichaam van Christus vertegenwoordigt. Je moet dat willen geloven– de kern van de zaak.” Ik vraag me af: waarom provoceren mensen die zo denken op deze manier? Waarom gaan ze niet in de supermarkt lekkere koekjes kopen en eten ze die gezellig thuis? Laat ons, katholieken, in onze kerken onze God met respect aanbidden en bewaren zoals wij denken dat het goed is. Vrijheid Blijheid!

Jero Calafat

Utrecht

    • Jero Calafat Utrecht