Minister Klink is niet meer te handhaven

De grootste blunder bij de Olympische Spelen was niet de verkeerde wissel, maar werd begaan op de afdeling ondertiteling van de NOS. In de herhaling van het Journaal werd in de geschreven weergave van de woorden die Sven Kramer uitsprak, ‘klootzak’ vervangen door ‘coach’.

Terwijl iedereen die goed had geluisterd, toch had verstaan dat de zeer geëmotioneerde Kramer het had over „de heer G. Kemkers uit Peize”, die „abusievelijk...”.

Wie zo aan geschiedvervalsing doet, is het pluche niet waard waarop hij zit. De heer H. Hagoort, voorzitter van de Publieke Omroep, kan zijn biezen pakken.

Neem een voorbeeld aan de Russische methode. De premier, de heer W. Poetin, heeft na het falen van de Russische deelnemers in Vancouver aangekondigd dat er koppen zullen rollen. Dat is mannentaal. De coach van de ijshockeyers, de heer V. Bykov, reageerde: „Vooruit, laten we op het Rode Plein een guillotine of een galg neerzetten.”

Het is een optie. De heer V. Mutko, Russisch minister van Sport, heeft er nu spijt van dat hij al vooraf zijn nek had uitgestoken.

In de Nederlandse variant van deze sanctie vegen we de trap van bovenaf schoon, dus moet zeker minister A. Klink (CDA) vallen. Enkele uren voordat de heer Kemkers zijn fatale fout beging, verleende de koningin ontslag aan staatssecretaris van Sport, mevr. J. Bussemaker (PvdA), op haar eigen verzoek. (Zag zij de bui al hangen?) Koud was de heer Klink minister van Sport of het ging mis. De heer Kemkers wist niet dat het CDA voortaan rechts wilde aanhouden. Exit de heer Klink en wij vegen meteen alle bestuursleden van NOC*NSF en KNSB mee.

Volgt hier nog een waarschuwing voor de heer J. Atsma, UCI-official, oud-voorzitter van de KNWU en Tweede Kamerlid voor het CDA: als nu weer geen enkele Nederlandse wielrenner een grote voorjaarsklassieker wint, kan hij het wel op zijn buik schrijven dat hij staatssecretaris van Sport wordt in het kabinet van de heer C. Eurlings en de heer G. Wilders.

john kroon

    • John Kroon