Kouder

De meteorologische lente is vandaag begonnen, maar het weer houdt zich daar niet aan. Het wordt kouder en ’s nachts gaat het weer licht vriezen. In ieder geval is de rust weergekeerd na de stormdepressie die in het weekend over West-Europa raasde. Vooral in Frankrijk heeft de storm verwoestend huisgehouden. Het stormveld reikte tot aan Zuid-Limburg waar ook enkele duizenden schademeldingen binnenkwamen, maar waar gelukkig geen slachtoffers vielen.

Vannacht valt de wind weg. Tijdens opklaringen gaat het licht vriezen, maar vooral in het midden en zuiden ontstaat ook mist. Daar kan de ochtendspits morgen last van hebben.

Overdag breekt de zon door maar er passeert ook nog een zwakke storing. Dat levert met name ’s middags een paar buien op, mogelijk met hagel. In het westen en zuidwesten blijft het overwegend droog. Bij een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind wordt het een graad of 7.

Woensdag en donderdag is het onder invloed van een uitloper van een hogedrukgebied rustig weer. De zon laat zich geregeld zien en in de nacht vriest het in het algemeen licht. Overdag wordt het gemiddeld 6 graden.

Vrijdag trekt een kleine maar tamelijk actieve depressie langs met regenbuien, en brengt vervolgens zaterdag koudere lucht, ook met een enkele sneeuwbui.