Kort nieuws Sport

Basketbalbond moet Franse club vergoeding betalen

CHAMBERY, 1 maart. De Nederlandse basketbalbond is door een rechtbank in het Franse Chambéry veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 70.000 euro aan de Franse eersteklasser Challes-les-Eaux. De Franse club heeft recht op deze vergoeding omdat haar Nederlandse speelster Marlous Nieuwveen zich blesseerde bij de nationale ploeg en daardoor maanden niet in actie kon komen voor haar club. De uitspraak, die op 26 februari is verspreid door het Franse persbureau AFP, kan verstrekkende gevolgen hebben. Dat meent advocaat Michel Pautot van de club. „Het is de eerste keer dat een basketbalclub schadeloos wordt gesteld voor een buitenlandse speler die zich bij een nationale ploeg blesseert en daardoor niet kan spelen.” (ANP)

Bronzen medaille ploegachtervolging

VANCOUVER, 1 Maart. Nederland heeft de Olympische Spelen zaterdag met een bronzen medaille afgesloten. In de strijd om de derde plek bij de ploegachtervolging versloegen Sven Kramer, Mark Tuitert en Jan Blokhuijsen het Noorse schaatsteam. De mannen noteerden een tijd van 3.39,95 minuut, een ruime verbetering van het olympisch record. Het goud ging naar de Canadezen. Bij de vrouwen eindigde Nederland als zesde. (ANP)

Titel voor Turken bij WK driebanden

VIERSEN, 1 maart. De biljarters Adnan Yüksel en Murat Naci Coklu hebben voor Turkije de wereldtitel driebanden veroverd. De Turken wonnen gisteren in de finale van het WK in Viersen (Duitsland) met 5-2 van Spanje. Nederland, dat in de halve finale had verloren van de Spanjaarden, moest genoegen nemen met brons. (ANP)

Barcelona en Real blijven winnen

MADRID, 1 maart. FC Barcelona heeft zich gehandhaafd als koploper van de Spaanse voetbalcompetitie door het laag geklasseerde Malaga te verslaan met 2-1. Real Madrid won met 5-1 van Tenerife en volgt op twee punten. Valencia daarentegen lijkt door de zware nederlaag bij Atletico Madrid (4-1) definitief afgevallen. (ANP)

Viermansbob VS verovert goud

WHISTLER, 1 maart. Het Amerikaanse bobsleeteam van piloot Steven Holcomb heeft zaterdag goud veroverd in de viermansbob. De Amerikanen waren na vier runs in Whistler 0,38 seconde sneller dan het team van titelverdediger André Lange uit Duitsland, dat genoegen moest nemen met het zilver. De Canadese equipe eindigde op 0,39 seconde als derde. (ANP)

Curlingmannen prolongeren titel

VANCOUVER, 1 maart. De Canadese mannen hebben zaterdag hun olympische curlingtitel geprolongeerd. De ploeg van aanvoerder Kevin Martin was in de finale met 6-3 te sterk voor Noorwegen. Zwitserland won de strijd om het brons van Zweden. Canada bleef op de Spelen ongeslagen. De Canadese vrouwen verloren in de finale van Zweden. (ANP)

Coach Russen weg

MOSKOU, 1 Maart. De Russische skispringfederatie heeft vandaag de Duitse bondscoach Wolfgang Staiert ontslagen. Dat is het gevolg van de slechte resultaten van de Russische schansspringers op de Spelen in Vancouver. De Russen bleven ver verwijderd van medailles op de schansen. (ANP)