Joran: 'Ze viel van het balkon'

Joran van der Sloot heeft het lichaam van Natalee Holloway „verstopt in een moeras op Aruba” nadat ze een „dodelijke val van een balkon” had gemaakt. Dat stelde de 22-jarige Van der Sloot gisteren in een uitzending van RTL 5. De Amerikaanse viel volgens hem 2,5 meter naar beneden, nadat ze whisky had gedronken en cocaïne had gesnoven. Ze zou op slag dood zijn geweest. Volgens de Arubaanse justitie is deze nieuwe verklaring geen reden om Van der Sloot alsnog te vervolgen. Hoofdofficier Blanken ziet de bekentenis vooral als een poging van Van der Sloot om vervolging te ontlopen, door zichzelf weg te zetten als labiel persoon. In november 2006 zei Van der Sloot in een uitzending van Peter R. de Vries dat Holloway „ineens begon te trillen en doodging op het strand”. Hij stelde toen haar in zee „gedumpt” te hebben. (NRC)