Een gemiste kans voor de St. Janskerk

Met een roze driehoek op mijn jas waarop stond ‘Jezus sluit niemand uit’ en een driehoek met ‘homo’, liep ik zondagmorgen de St. Janskerk in Den Bosch in. Mijn ouders, vriendinnen en vele andere homo’s en sympathisanten hadden dezelfde symbolen op hun jas gespeld. Toen de voorganger begon over zonden en over de juiste beleving van seksualiteit trok ik het niet meer. Ik ben opgestaan en weggelopen. Het leek wel of ik een teken had gegeven, want met mij stonden velen op en ontstond er een rep en roer. Mensen begonnen te zingen: „Hij kwam op de aarde voor ons allemaal”. Er werd geroepen, mensen huilden.

Ik begrijp wel dat ze geen rel wilden, maar dit voelde als een gemiste kans om als kerk toch de armen te laten openen voor iedereen. Is dat niet waar Jezus voor stond?

Hester Siemons

Nijmegen

    • Hester Siemons Nijmegen