Recordopbrengst strip van Batman

Het stripboek uit 1939 waarin Batman zijn debuut maakte, is gisteren in Dallas voor bijna 1,1 miljoen dollar geveild. Het is de hoogste prijs die ooit is betaald voor een strip, een record dat drie dagen geleden ook al verbroken werd, toen de eerste strip van Superman uit 1938 1 miljoen dollar opbracht. Het vorige record lag op 317.000 dollar, voor een ander nummer van dezelfde strip, een jaar geleden. Foto AP This undated photo provided by Heritage Auction Galleries shows a 1939 copy of Detective Comics #27, with the first appearance of Batman. The comic book was sold by the auctioneer for a record price of $1,075,500, during an auction conducted online Feb. 25, 2010. (AP Photo/Heritage Auction Galleries)
Het stripboek uit 1939 waarin Batman zijn debuut maakte, is gisteren in Dallas voor bijna 1,1 miljoen dollar geveild. Het is de hoogste prijs die ooit is betaald voor een strip, een record dat drie dagen geleden ook al verbroken werd, toen de eerste strip van Superman uit 1938 1 miljoen dollar opbracht. Het vorige record lag op 317.000 dollar, voor een ander nummer van dezelfde strip, een jaar geleden. Foto AP This undated photo provided by Heritage Auction Galleries shows a 1939 copy of Detective Comics #27, with the first appearance of Batman. The comic book was sold by the auctioneer for a record price of $1,075,500, during an auction conducted online Feb. 25, 2010. (AP Photo/Heritage Auction Galleries)