Sport kort

Bayern verslaat thuis Fiorentina, FC Porto wint van Arsenal

Rotterdam. Bayern München heeft in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League thuis gewonnen van Fiorentina. In Zuid-Duitsland eindigde het duel in 2-1. Robben maakte het eerste doelpunt van Bayern, uit een strafschop. Köldrup maakte na rust gelijk, maar in de slotfase besliste Klose de wedstrijd. FC Porto versloeg op eigen veld Arsenal ook met 2-1. (ANP)

NEC drukt Willem II verder in problemen

NIJMEGEN. NEC heeft in Nijmegen de inhaalwedstrijd in de eredivisie tegen Willem II met 2-1 gewonnen. Willem II blijft op de zeventiende en voorlaatste plek staan, de Tilburgers verloren de laatste drie duels. (ANP)

Opnieuw EK-zege badmintonsters

WARSCHAU. De Nederlandse badmintonsters hebben hun tweede duel gewonnen bij het Europees kampioenschap in Warschau. Na Letland versloegen zij Finland met 5-0. (ANP)

Vlaar in voorlopige selectie van Oranje

ZEIST. Bondscoach Bert van Marwijk heeft Ron Vlaar opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland op 3 maart tegen de Verenigde Staten. Het is voor het eerst dat Van Marwijk de Feyenoordverdediger kiest. (ANP)

Zaak-Ullrich door Zwitsers geseponeerd

BERLIJN. De Zwitserse wielerbond heeft de zaak tegen de van doping verdachte oud-wielrenner Jan Ullrich geseponeerd. De internationale wielrenunie UCI en het antidopingbureau WADA kunnen nog in beroep gaan tegen de beslissing. (ANP, DPA)

Nederlaag Krajicek in toernooi Memphis

MEMPHIS. Tennisster Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van het WTA-toernooi van Memphis. De Tsjechische Petra Kvitova was in twee sets te sterk voor de Nederlandse: 6-4, 7-5. (ANP)

Glas rode wijn valt verkeerd bij Terpstra

VANCOUVER. Erica Terpstra heeft gisteren gereageerd op haar optreden in een radio-uitzending in Vancouver „Ik geef ruiterlijk toe dat ik mij niet genoeg gerealiseerd heb dat een glas wijn niet goed valt als je vermoeid bent. Het was absoluut nogal dom!” (ANP)

Luister en kijk naar Erica Terpstra via nrcnext.nl/links