Manchester United wint verrassend van AC Milan

Manchester United heeft in de achtste finales van de Champions League verrassend AC Milan in eigen stadion met 3-2 verslagen. De Engelse ploeg boog een 1-0 achterstand om in een zege, met twee doelpunten van Wayne Rooney. In de andere achtste finalewedstrijd won Olympique Lyon thuis met 1-0 van Real Madrid, door een doelpunt van Jean Makoun.

AC Milan begon het duel met Manchester United sterk. Meteen etaleerde Ronaldinho zijn kunsten. Ronaldinho zette al in de derde minuut zijn ploeg op voorsprong. Uit een vrije trap belandde de bal bij Ronaldinho, die onmiddellijk op doel schoot. Doordat de bal van richting werd veranderd was doelman Edwin van der Sar kansloos.

Onder leiding van Ronaldinho leek een Milan-show te ontstaan. Gestuurd door David Beckham en Andrea Pirlo slalomden de Braziliaan en zijn landgenoot Pato door de Engelse verdediging. Klaas-Jan Huntelaar, die in de spits de geblesseerde Marco Borriello verving, kwam in het spel niet voor.

Voor Clarence Seedorf had trainer Leonardo geen plaats in het elftal ingeruimd. Nadat de show van Ronaldinho en Pato was verflauwd, vocht Manchester United terug. Tien minuten voor rust kreeg Paul Scholes de bal via het scheenbeen in het doel.

Ook na de rust probeerde Milan met frivool spel de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Maar de acties van Ronaldinho en de vrije trappen van Beckham stierven in schoonheid. Plotseling bracht Wayne Rooney United verrassend op voorsprong. Uit een voorzet van invaller Luis Valencia kopte hij de bal achter doelman Dida.

Seedorf nam een kwartier voor tijd de plaats in van Beckham. Huntelaar werd vervangen door Filippo Inzaghi. Alweer Rooney kopte United naar 3-1. Het slotakkoord was voor Seedorf. De Nederlander bracht met een subtiele hakbal de eindstand op 3-2.