Kort nieuws Sport

Sven Kramer bijt spits af van toppers op vijf kilometer

VANCOUVER, 13 febr. - Sven Kramer komt vanavond bij de olympische race over 5.000 meter als eerste van de topfavorieten op het ijs. Dat is tijdens de loting bepaald. De kopman van TVM werd ingedeeld in de elfde rit, samen met de Amerikaan Shani Davis. Kramers grote rivaal Bob de Jong verschijnt een rit later op het ijs tegen de Zuid-Koreaan Seung-Hoo Lee. Het is voor een schaatser een voordeel wanneer hij zo laat mogelijk in het rittenschema zit, aangezien hij dan op de tijd van een concurrent kan rijden. Jan Blokhuijsen komt in de zevende rit in actie tegen de Zweed Johan Röjler. (ANP)

Vijf langlaufers op lijst dopezondaars

WHISTLER, 13 febr. - De internationale skifederatie (FIS) heeft laten weten dat er vijf langlaufers staan op de WADA-lijst met dertig atleten die in de aanloop naar de Olympische Winterspelen zijn betrapt op verboden prestatiebevorderende middelen. Het antidopingbureau noemde geen namen, maar volgens de FIS gaat het om al lang bekende, Russische gevallen. (ANP)

Uhrmann beste op normale schans

WHISTLER, 13 febr. - De 31-jarige Duitse schansspringer Michael Uhrmann heeft zich als beste gekwalificeerd voor het olympisch toernooi op de normale schans (95 meter). Hij kreeg voor een sprong van 106 meter 138,5 punten en bleef daarmee de Tsjech Jakub Janda en zijn landgenoot Michael Neumayer voor. (ANP)

Weer beïnvloedt ski-programma

WHISTLER, 13 febr. - De weersomstandigheden in Whistler hebben voor de eerste aanpassing in het olympische programma gezorgd. De organisatie van de Spelen zag zich gedwongen om de super-combinatie voor vrouwen, die zou worden afgewerkt, te verschuiven. De skiesters konden gisteren niet trainen op de piste in Whistler vanwege de mist. (ANP)

Davidenko tegen Söderling in Ahoy

ROTTERDAM, 13 febr. - De Rus Nikolai Davidenko bereikte gisteren voor de derde maal in zijn loopbaan de laatste vier bij het World Tennis Tournament van Rotterdam. De Zweed Robin Söderling, die weinig problemen had met de Fransman Julien Benneteau (6-0, 6-1), is vandaag zijn tegenstander. Voor Davidenko was de Oostenrijker Jurgen Melzer geen lastige hindernis: 6-3, 6-2. De andere halve finale gaat tussen de Serviër Novak Djokovic en de Rus Michail Joezjni die gisteravond de Fransman Gaël Monfils versloeg: 5-7, 6-2, 6-3. (ANP)

Mol winnaar van Ronde van Qatar

DOHA, 13 febr. - De Nederlandse renner Wouter Mol heeft gisteren de Ronde van Qatar op zijn naam geschreven. Zijn voorsprong in het algemeen klassement kwam in de zesde en laatste etappe niet meer in gevaar. Het is het eerste grote succes van de wielercoureur van Vacansoleil, die in 2008 de Grote Prijs Jef Scherens won. De laatste dagzege was na een rit over 123,5 km naar Doha voor de Italiaan Francesco Chicchi. (ANP)

Huntelaar: twee treffers voor Milan

MILAAN, 13 febr. - Klaas Jan Huntelaar mocht in de competitiewedstrijd tegen Udinese in de basis van AC Milan beginnen omdat Marco Borriello geblesseerd is en beloonde het vertrouwen van coach Leonardo met twee treffers. Milan won de wedstrijd voor de Italiaanse Serie A met 3-2. (ANP)

Tafeltennissters Heerlen in finale

HEERLEN, 13 febr. - De tafeltennissters van Infinity Heerlen hebben de finale bereikt van de Champions League. Dat was na de overtuigende zege op Mladost in Zagreb (3-0) nauwelijks nog een verrassing. In de return voor eigen publiek wonnen de Limburgse vrouwen opnieuw, nu met 3-1. In de eindstrijd staat Heerlen tegenover de Oostenrijkse kampioen Linz AG Froschberg. (ANP)

NEC verslaat NAC

NIJMEGEN, 13 febr. - NEC heeft gisteravond in Nijmegen NAC Breda met 4-2 verslagen. Door de zege klom de ploeg van trainer Wiljan Vloet naar de elfde positie in de eredivisie. NAC blijft zesde in de tussenstand. Voor NEC scoorde verdediger Bram Nuytinck twee keer op identieke wijze met een kopbal uit een corner. (ANP)