Kort nieuws Kunst

VSB-poëzieprijs dit jaar niet uitgereikt

Door onze kunstredactie

ROTTERDAM, 12 FEBR. - De VSB-prijs, de belangrijkste onderscheiding voor nieuwe poëzie in het Nederlandse taalgebied, wordt dit jaar niet uitgereikt. De website van de prijs is al uit de lucht gehaald. Reden zijn de financiële problemen van het VSB-fonds dat bij de ondergang van Fortis in 2008 grote verliezen in de beleggingen leed. De zestiende en voorlopig laatste winnaar van de prijs van 25.000 euro was Nachoem Wijnberg.

Twee pianistes uit Georgië bekroond

Door onze kunstredactie

ROtterdam, 12 febr. - De drie Borletti-Buitoni-prijzen op het gebied van de klassieke muziek, zijn toegekend aan twee Georgische pianistes, Nino Gvetadze (1981) en Khatia Buniatishvili (1987) en het Britse Elias String Quartet. Zij krijgen elk 30.000 pond. Gvetadze was in Nederland al vaak te horen; zij won onder meer het concours van de Young Pianist Foundation in 2004.