De Bakker naar tweede ronde in Rotterdam

Thiemo de Bakker heeft voor de eerste keer in zijn loopbaan de tweede ronde bereikt van het World Tennis Tournament in Rotterdam. De 21-jarige Nederlander was gisteren in Ahoy in twee sets te sterk voor de Tsjech Jan Hajek: 7-6 (5) en 6-3.

De Bakker speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van het duel tussen de Fransman Gael Monfils en de Belg Olivier Rochus. Die partij zou vanochtend gespeeld worden. De Bakker strandde in Rotterdam zowel in 2007 als in 2009 in de eerste ronde.

De Bakker reageerde opgelucht. „De eerste set was zwaar voor mij”, zei hij. „Ik voelde de spanning in mijn benen. Daardoor kwam ik soms moeilijk uit de voeten en liep ook mijn service niet zo goed. In de tweede set was mijn tegenstander mentaal gebroken. Ik ben blij dat ik nu in Ahoy de kans heb om mijn betere spel in de tweede ronde te laten zien.”

De 22-jarige Serviër Novak Djokovic bereikte gisteravond simpel de laatste zestien. De Oekraïner Sergei Stachovski gaf bij een stand van 6-2 en 4-1 op wegens een knieblessure. De nummer één van de plaatsingslijst speelt morgen in de tweede ronde tegen de Zwitser Marco Chiudinelli. (ANP)